Karpaten Wildlife Special

8 dgn | € 895,00 per persoon

Bloemrijke akkers, eindeloze dichtbegroeide wouden en het woeste hoogland. Over een stoffige weg trekt een boerengezin met paard en wagen richting een middeleeuws burchtstadje. Tijdens deze reis ontdek je de wildernis en het alledaagse, eenvoudige leven in de afgelegen delen van de Roemeense Karpaten.

De opbrengsten van deze reis komen ten goede aan Carpathia . Dit particuliere initiatief stelt alles in het werk om dit plaatje te beschermen tegen moderne bedreigingen zoals ontbossing, stroperij en vervuiling. Inmiddels heeft Carpathia 25.000 hectare land opgekocht met als doel dit in oerstaat te laten herstellen en zo het grootste nationaal park van Europa te stichten. De ambities reiken nog veel verder. Het resultaat is nu al indrukwekkend. De beer, de wolf, de lynx en vele andere soorten zijn massaal teruggekeerd naar de streek. Dit maakt het immense werkveld van Carpathia dé ultieme bestemming voor een Europese safari. Kom helemaal tot rust in de immense stilte van de Karpaten en spot de rijkheid aan soorten Europese oerfauna samen in het wild.

dag 1 t/m 4
1
Het heuvelland van Transsylvanië
icon
Carpathia Biodiversity Farm
icon
3x ontbijt, 3x lunchpakket, 3x diner
icon
Rondtocht met paard & wagen door de streek (5u)
icon
Rondwandeling door akkerland
RO W1 height +400m -400m distance 22km clock 5,5u
Basisconditie

Je eerste verblijf is de Carpathia gastenboerderij. Je rijdt er in 1,5 uur naar toe na je aankomst op het vliegveld van Sibiu. Deze boerderij staat model voor de ontwikkeling van duurzame landbouw in deze regio. In de directe omgeving van de boerderij kun je een fraaie wandelingen maken (onze route is op de knippen in twee delen) en je trekt er een dag op uit met paard en wagen voor een gezellige picknick. Ook is er volop gelegenheid om kennis te maken met het leven op deze duurzame boerderij.

De Carpathia gastenboerderij ligt in een zeer idyllische, agrarische streek vol bloemrijke weiden, kleine akkers en bosschages. Spot een vos of ree in het ochtendgloren en probeer zo’n prachtige blauwe bijeneter voor de lens te krijgen! Geluksvogels kunnen zelfs een wilde kat, een siesel of das langs zien schieten. Maar niet alleen de natuur is hier verbluffend. Bezoek ook de middeleeuwse Saksische burchtstadjes met hun prachtige weerkerken.

dag 4 t/m 5
2
Buneau Observatiepost
icon
Buneau Observatiepost
icon
1x ontbijt, 1x lunchpakket, 1x diner
icon
Transfers mer 4x4 t.b.v. programa

Met je auto rijd je in net iets meer dan 2 uur naar Podu Dambovitei, midden in het Fagaras massief. Hier zijn de hoogste pieken van Transsylvanië te vinden. Op een afgesproken plek ontmoet je je gids voor de komende dagen. Hij / zij zal er alles aan doen om jou een ultieme wildernis ervaring te verschaffen. Samen trekken jullie er de komende dagen  op uit om wilde dieren te spotten en te genieten van de overweldigende rust van dit strikt beschermde en afgelegen natuurgebied in de Fagaras bergen.

De hoofdbagage blijft in de auto, die veilig wordt gestald bij een pension. Na een uur hobbelen eindigt de bosweg en vervolg je het avontuur per elektrisch vlot over de rivier (kan eventueel worden vervangen door aanvullend 4×4 vervoer bij slecht weer of andere beperkende omstandigheden). Daarna is het nog een stukje klimmen door een prachtig loofbos, om tegen lunchtijd de observatie hut Buneau te bereiken. Je bent meteen helemaal weg van huis. Geen wifi, geen elektriciteit. Maar wel comfortabele bedden, een badkamer met wc en wasbak en een snorrende kachel.

Je hebt hier prachtig uitzicht over het meer van Pecineagu. Het panoramisch venster van de hut geeft zicht op de drukbevolkte dierenwereld rondom je verblijf. Wilde zwijnen, vossen, herten en beren zijn talrijk hier. Schuwer zijn de das, de boommarter en de lynx. Als het duister valt wacht je een romantisch diner bij kaarslicht. Daarna moet je echt nog even naar buiten voor een blik op de prachtige sterrenhemel.

We gaan vroeg uit de veren. De vroege ochtend is de perfecte tijd voor mooie waarnemingen. Onder het genot van een kop verse thee begin je de dag met, wie weet, wel een beer.

dag 5 t/m 7
3
Comisu observatiepost
icon
Comisu observatiepost
icon
2x ontbijt, 2x diner, 1x lunchpakket
icon
4x4 transfers terug naar je auto

Bij het krieken van de dag staat de koffie al gereed. Ga buiten zitten en hoor je de wildernis ontwaken. In de magie van de vroege ochtend klinken de vogelgeluiden extra helder. Een laatste vleermuis vliegt over en de zon komt op boven de bergen. Na een smakelijk ontbijt trek je naar naar de Comisu observatiepost. Door op twee plekken te slapen vergroot je je kansen op mooie waarnemingen aanzienlijk.

We wandelen erheen dwars door het dal waar in 2020 de herintroductie van de Europese Bison heeft plaatsgevonden. Grote kans dat we ook deze enorme jongens te zien krijgen. Op de weide van Comisu nemen we intrek in een andere mooie observatiehut. Deze is wat eenvoudiger (toilet is net buiten de hut) maar net zo romantisch.

Vanuit de hut maak je op dag 6 een rondwandeling door de hooglanden van Fagaras. De aard van de wandeling ligt niet exact vast, omdat deze afhangt van het weer en je conditie. Normaalgesprken moeten we één of twee pieken kunnen bereiken. Hoe dan ook begeven we ons boven de boomgrens, waar onder meer gemzen zich ophouden. Al wandelend vertelt de gids je vol  passie over het Carpathia project en wijst hij je op bijzonderheden in de flora en fauna onderweg. Tegen het einde van de middag, terug aan de hut, wachten we in de schemering of er zich nog meer dieren aandienen vandaag. Morgen na het ontbijt keren we, wandelend, per vlot en/of 4×4, terug naar de bewoonde wereld.

dag 7 t/m 8
4
Sibiu
icon
Casa Nicolea
icon
1x ontbijt
icon
4x4 transfers terug naar je auto

Hier vervolg je de reis terug naar Sibiu, nog een kleine 3 uur rijden. Voor de laatste nacht hebben we Casa Nicolea geboekt, een fraai stadsappartement in een mooi gerenoveerd historisch hotel in de binnenstad. Je wandelt zo het middeleeuwse centrum in, dat het ontdekken meer dan waard is. Kies een goed restaurant in de buurt om deze bijzondere week af te sluiten.

Tarieven 2022

Vertrek 10/5 – 15/10 

€ 895,00 per persoon

1-persoonskamer toeslag (niet in hutten)

€ 145,00

Minimaal 2, maximaal 6 personen per boeking

De volledige verdiensten voor Carpathia komen ten goede aan de stichting en worden benut voor onder meer de aankoop van nieuwe bosgronden ten einde deze te beschermen en de doorontwikkeling van kleinschalig ruraal- & wildlife toerisme.

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • Overnachtingen volgens programma
 • 6x diner, 7x ontbijt, 5x lunch
 • Drankjes bij de maaltijden in de observatieposten
 • Beddengoed in observatieposten
 • Gebruik van verrekijkers, telescoop en veldgidsen op de observatieposten
 • Poncho’s en pantoffels op de observatieposten
 • Transfers gedurende expeditie dag 4 t/m 7 vanaf en terug tot Podu Dambovitei
 • Diensten van 1 gespecialiseerde gids dag 4 t/m 7
 • Excursie met paard & wagen dag 2
 • YUGO Travel reisdocumentatie in een handige app
 • Ingetekende kaarten en zelf gemaakte routebeschrijvingen
 • GPS-navigatie via een offline app (30 dagen gratis trail)
 • Lokale toeristenbelastingen
 • 24/7 YUGO Travel support
 • STO reisgarantie

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Heen- en terugreis naar Roemenië
 • Huurauto
 • Drankjes bij de overige maaltijden en andere persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Optionele extra’s

Extra nachten op basis van volpension Carpathia farm

€ 55,00 per persoon per nacht

Extra nacht Sibiu op basis van B&B

€ 45,00 per persoon per nacht

 

 

 

Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *

  Voornaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Geboortedatum

  Adresgegevens
  Straatnaam *

  Huisnummer *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Land

  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam

  Leeftijd

  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.

  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.

  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Over ons

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact