Karpaten Wildlife Special

€ 795,00 per persoon

Bloemrijke akkers, eindeloze dichtbegroeide wouden en het woeste hoogland. Over een stoffige weg trekt een boerengezin met paard en wagen richting een middeleeuws burchtstadje. Tijdens deze reis ontdek je de wildernis en het alledaagse, nog eenvoudige leven in de afgelegen delen van de Roemeense Karpaten.

Onze zeer gewaardeerde lokale partner Carpathia stelt alles in het werk om dit plaatje te beschermen tegen moderne bedreigingen zoals ontbossing en vervuiling. Inmiddels heeft Carpathia ruim 20.000 hectare opgekocht met als doel dit in oerstaat te laten herstellen. Het resultaat is indrukwekkend. De beer, de wolf, de lynx en vele andere soorten zijn massaal teruggekeerd naar de streek. Dit maakt het immense werkveld van Carpathia dé ultieme bestemming voor een Europese safari. Kom helemaal tot rust in de immense stilte van de Karpaten en spot de rijkheid aan soorten Europese oerfauna samen in het wild.

dag 1 t/m 4
1
Het heuvelland van Transsylvanië
icon
Carpathia Biodiversity Farm
icon
3x ontbijt, 3x lunchpakket, 3x diner
icon
Rondtocht met paard & wagen door de streek (5u)
icon
Rondwandeling door akkerland
RO W1 height +300m -300m distance 12km clock 4u
Eenvoudig
Rondwandeling langs oude weerkerken
RO W2 height +250m -250m distance 16km clock 4,5u
Basisconditie

Je eerste verblijf is de Carpathia gastenboerderij. Je rijdt er in 1,5 uur naar toe na je aankomst op het vliegveld van Sibiu. Deze boerderij staat model voor de ontwikkeling van duurzame landbouw in deze regio. In de directe omgeving van de boerderij kun je al een aantal wandelingen maken of eropuit trekken met een boerengezin op paard en wagen voor een gezellige picknick. Ook is er volop gelegenheid om kennis te maken met het leven op deze duurzame boerderij.

De Carpathia gastenboerderij ligt in een zeer idyllische, agrarische streek vol bloemrijke weiden, kleine akkers en bosschages. Spot een vos of ree in het ochtendgloren en probeer zo’n prachtige blauwe bijeneter voor de lens te krijgen! Geluksvogels kunnen zelfs een wilde kat of das langs zien schieten. Maar niet alleen de natuur is hier verbluffend. Bezoek ook de middeleeuwse Saksische burchtstadjes met hun prachtige weerkerken.

dag 4 t/m 6
2
Buneau Observatiepost
icon
Buneau Observatiepost
icon
2x ontbijt, 2x lunchpakket, 2x diner
icon
4x4 transfers t.b.v. programa
icon
Lerescu - Comisu - Bunea
RO W3 height +400m -300m distance 10km clock 5u
Eenvoudig
Valea Vladului
RO W4 height +300m - 300m distance 7km clock 3u
Eenvoudig
Bunea - Comisu hut
RO W5 height -300m + 300m distance 4 km clock 2u
Eenvoudig
Fagaras ridge
RO W6 height +200m - 200m distance 7km clock 2,5u
Eenvoudig

Met je auto rijd je in 2 uur naar Plaiul Foii, midden in het Fagaras massief. Hier zijn de hoogste pieken van Transsylvanië te vinden. Maak kennis met je persoonlijke ranger. De ranger trekt er de komende dagen met je op uit om wilde dieren te spotten en jou een ultieme wildernisavontuur te bezorgen. Alleen het hoognodige kan mee op deze 4×4 safari dus de hoofdbagage blijft in de auto. Na een uur hobbelen eindigt de bosweg en vervolg je het avontuur te voet. Tegen lunchtijd ben je al op de top Comisu en in de loop van de middag kom je aan bij de Buneau observatiepost. Dit is voor de komende 2 nachten je thuis. Geen wifi, geen elektriciteit, maar wel comfortabele bedden, een warme douche en een prachtig uitzicht over het meer van Pecineagu én een van je vensters op de drukbevolkte dierenwereld rond de hut. je controleert de cameravallen om alvast een indruk van de dieren in de nabijheid. Wilde zwijnen en beren zijn talrijk. Wie weet wat er nog meer voorbij komt. Als het duister valt bereid de gids heerlijke maaltijden. In het donker hoor je uilen en zie je een prachtige sterrenhemel.

De volgende breng je de vroege ochtend en de avondschemering rond de hut door. Gedurende de dag staat er een uitstap naar Valea Vladului op het programma. Hier trek je het hooggebergte in met als doel gemzen en alpenmarmotten te zien.

dag 6 t/m 7
3
Comisu observatiepost
icon
Comisu observatiepost
icon
1x ontbijt, 1x diner, 1x lunchpakket
icon
4x4 transfers terug naar je auto

Bij het krieken van de dag staat de koffie al gereed. Ga buiten zitten en hoor je de wildernis ontwaken. In de magie van de vroege ochtend klinken de vogelgeluiden extra helder. Een laatste vleermuis vliegt over en de zon komt op boven de bergen. Na een smakelijk ontbijt trek je naar naar de Comisu observatiepost. Alleen het hoognodige neem je mee. Deze hut is wat eenvoudiger, maar door op twee plekken te slapen vergroot je je kansen op mooie waarnemingen aanzienlijk.

dag 7 t/m 8
4
Sibiu
icon
Casa Nicolea
icon
1x ontbijt
icon
4x4 transfers terug naar je auto

Na het ontbijt keer je terug naar je auto en vervolg je de reis terug naar Sibiu. Voor de laatste nacht hebben we Casa Nicolea geboekt, een fraai stadsappartement in een mooi gerenoveerd historisch hotel in de binnenstad. Je wandelt zo het middeleeuwse centrum in, dat het ontdekken meer dan waard is. Kies een goed restaurant in de buurt om deze bijzondere week af te sluiten.

Tarieven

Vertrek 10/5 – 10/10 2019

€ 795,00 per persoon

1-persoonskamer toeslag (niet in hutten)

€ 145,00

Minimaal 2, maximaal 6 personen per boeking

De volledige verdiensten voor Carpathia komen ten goede aan de stichting en wordt benut voor onder meer de aankoop van bosgronden ten einde deze te beschermen en de doorontwikkeling van kleinschalig ruraal- & wildlife toerisme.

Inclusief

 • Overnachtingen volgens programma
 • 6x diner, 7x ontbijt, 5x lunch
 • Drankjes bij de maaltijden in de observatieposten
 • Beddengoed in observatieposten
 • Transfers gedurende expeditie dag 4 t/m 7 vanaf en terug tot Plaiul Foii
 • Diensten van 1 gespecialiseerde gids dag 4 t/m 7
 • Excursie met paard & wagen dag 2
 • YUGO Travel routeboek & documentatie (thuis printen)
 • Ingetekende kaarten, zelf gemaakte routebeschrijvingen & GPS-tracks
 • Lokale toeristenbelastingen

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Heen- en terugreis naar Roemenië
 • Huurauto
 • Drankjes bij de overige maaltijden en andere persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Optionele extra’s

Extra nachten op basis van volpension Carpathia farm

€ 55,00 per persoon per nacht

Extra nacht Sibiu op basis van B&B

€ 45,00 per persoon per nacht

 

 

 

Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden
Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
Gegevens hoofdboeker
Achternaam *

Voornaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Geboortedatum

Adresgegevens
Straatnaam *

Huisnummer *

Postcode *

Woonplaats *

Land

Extra reizigers
Reiziger 1
Naam

Leeftijd

Reiziger toevoegen
Bijzonderheden
Dieetwensen, kamertype etc.

Optionele extra's
Extra nachten, aanvullende transfers etc.

Vergelijkbare reizen
menu
close

Home

Onze reizen

Over ons

Reisvoorwaarden

Contact