Zeilen op de Adriatische zee

€ 3995,00 per week

Ontmoet onze grote liefde – zeilschip Bente Dorte – tijdens een onvergetelijk en ontspannen avontuur met vrienden of familie. Al jaren onderhoudt YUGO Travel een goede relatie met de schipper van deze bijna 100 jaar oude, klassieke Deense kotter. We zijn trots dat we nu met YUGO Travel deze exclusieve en stijlvolle manier van reizen kunnen aanbieden.

Elke ochtend hijs je de zeilen om erop uit te varen, het liefst op de wind, voor een tocht die slechts wordt onderbroken voor een verfrissende duik in de helderblauwe zee of het aanmeren in charmante Kroatische stadjes. Het zeeleven aan boord vul je in hoe jij dat wilt. Zie jij jezelf al een maaltijd koken voor je vrienden of familie van die versgevangen vis? Of lig je liever heerlijk lui met een boekje op het dek? Elke avond luister je samen met de kapitein naar het weerbericht, buig je over de kaarten en stippel je de vaarroute voor de volgende dag uit. Welkom aan boord van dit pronkstuk van de Adriatische zee!

De boot biedt slaapplekken voor maximaal 7 volwassenen of 4 volwassenen en 6 kinderen.

1
Het schip

Welke haven Bente Dorte ook binnenvaart, het schip wordt bijna altijd onthaald met bewonderende blikken. Het klassieke karakter en de bijbehorende elegantie zijn bij de renovatie volledig intact gebleven. Wel is het schip van alle gemakken van de moderne tijd voorzien: een vaatwasser, een oven, een wasmachine, verwarming en moderne navigatieapparatuur. Het dek is ruim en biedt voldoende zit- en ligplekken voor 10 personen. Als de zeilen gehesen zijn is die ruimte wat beperkter.

Benedendeks is het schip in 2017 volledig gerenoveerd (foto’s nog van oude staat). Hier bevindt zich een keuken met een knusse zithoek en een badkamer (douche en toilet). Verder naar achter bevinden zich de bedden, aan weerszijden van de middengang. Er zijn stapelbedden en 2-persoonsbedden. Ondanks dat het een old timer is, voldoet het schip aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Het is voorzien van een degelijke dubbele motor (Mercedes) en een sloep. Handig om in naar wal te peddelen als je een nacht voor anker gaat in de natuur en op ontdekkingstocht wilt.

2
De streek

Je begint en eindigt je reis op een vooraf afgesproken punt in Dalmatië. De precieze vaarroute bepaal je dagelijks opnieuw in overleg met de schipper. Daarbij weeg je samen allerlei factoren af: hoe is de wind, hoe is de zee, moet je nog boodschappen doen, wil je in een stadje slapen of in het wild? Het samen navigeren is een leuk en interactief proces dat een wezenlijk onderdeel van de reis vormt.

Het decor van de reis vormen de Dalmatische eilanden. En daar zijn er heel veel van. Met stadjes erop, onbewoond, met prachtige stranden en dichte bossen, noem maar op. De schipper kent ze stuk voor stuk en kan je van goede tips voorzien in de reisplanning. Je vult zelf in waar je de nadruk op wilt leggen tijdens je reis: ontspanning, natuurbeleving, stadjes of een mix van dat alles.

3
Flexibiliteit

Zeilen is een prachtige manier van reizen, maar waar je kunt komen is altijd afhankelijk van het weer. Dat vraagt enige flexibiliteit, ook van de gasten. Bij sterke wind kan het weer beperkingen opleggen aan waar je kunt overnachten. Als je tegen de wind in wilt varen, dan zal dat op de motor moeten en als het proviand op raakt, is het tijd om langs een stadje te gaan. Het maken van plannen is een wezenlijk onderdeel van de zeilreis. De schipper is hierin je baken. Hij weet feilloos weet wat allemaal wel en niet kan. Ook op de Bente Dorte geldt de eeuwenoude zeewet dat de kapitein altijd het laatste woord heeft. Hij hoedt over de veiligheid van de gasten en het schip. Van de gasten wordt verwacht dat ze dit respecteren.

Tarieven

Charter voor 1 week (zaterdag-zaterdag)

 

 

€ 3995,00

 

 

Inclusief

 • 7 overnachtingen op een bijna 100 jaar oude Deense kotter
 • Diensten van 1 kapitein en 1 matroos 24/7
 • Beddengoed & handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak
 • Start- en eindpunt als ook boarding tijd in overleg

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Heen- en terugreis naar Kroatië
 • Entreegelden nationale parken (eventueel)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Lokale toeristenbelastingen
 • Brandstof (€ 20 per uur op de motor)
 • Havengelden (afhankelijk van aanlegplaats)
 • Verzekeringen

Optionele extra’s

Ontbijt, lunch & diner

€ 35,00 per persoon per dag

 

Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden
Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
Gegevens hoofdboeker
Achternaam *

Voornaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Geboortedatum

Adresgegevens
Straatnaam *

Huisnummer *

Postcode *

Woonplaats *

Land

Extra reizigers
Reiziger 1
Naam

Leeftijd

Reiziger toevoegen
Bijzonderheden
Dieetwensen, kamertype etc.

Optionele extra's
Extra nachten, aanvullende transfers etc.

Vergelijkbare reizen
menu
close

Home

Onze reizen

Over ons

Reisvoorwaarden

Contact