Boerderijvakantie Sloveense Alpen

8 dgn | va. € 495,00 per persoon

Slovenië is bezaaid met mooie vakantie-boerderijen, maar er kan er maar één de mooiste zijn. Dat is in onze ogen absoluut de ecologische boerderij Makek. We zijn zelfs zo overtuigd dat we als kleine reisorganisatie het aandurven om hier kamers en tenten in te kopen. Want we sturen onze klanten graag naar de beste plekken toe.

Makek is een klein Alpien paradijs, gelegen in het dal van Jezersko. De boerderij beschikt over 10 familiekamers en 7 ingerichte tenten. Het immense erf met zicht op de hoogste pieken van de Kamnik Alpen, is met zijn speelweide, zwemvijver en boerderij-dieren een oase voor kinderen van alle leeftijden. Van achter het fornuis tovert moeder Skuber elke avond de heerlijkste gerechten op tafel. Als het donker valt wordt het kampvuur opgestookt.

Dit plaatje is helemaal af, hier wil je niet meer weg. Toch zijn drie leuke familie-uitstapjes inbegrepen in de reissom; een ochtend fietsen door de groende hoofdstad Ljubljana, een ochtend boogschieten (met en smakelijke boerenlunch nadien) en een bezoek aan de Obir-grotten.

 

De boerderij
1
Makek - een paradijs voor actieve gezinnen

Dit is echt zo’n plek waarvan je bij aankomst direct weet dat het een schot in de roos is. Zodra de deur van de auto open gaat na een lange rit, zijn de kinderen buiten en zie je ze alleen terug als ze trek krijgen. Mocht je ze zoeken, kijk eens in de kippenren, rond de zwemvijver of in de speeltuin. Ze vermaken zich hier volop en vergeten dat er wifi bestaat. In de zomer verblijven er +/- 17 gezinnen per week, waaronder altijd wel een aantal uit Nederland.

Eten & drinken

Er is een restaurant op locatie waar authentieke Sloveense gerechten worden geserveerd, alles volgens het eco-keurmerk. Frisdrank is er niet te krijgen, wel een selectie fraaie Sloveense wijnen en huisgemaakt vlierbloesemsap. De meeste gasten verblijven op basis van halfpension, maar als je in de ingerichte tent verblijft kook je zelf (en kun je eventueel een tafeltje reserveren voor diner of ontbijt).

Activiteiten

Je kunt je hier makkelijk een week op de boerderij vermaken, maar het zou zonde zijn om niet wat van de prachtige omgeving te ervaren. We leveren bij het reispakket een breed scala aan mogelijke activiteiten: korte en wat uitdagendere wandelingen in de directe omgeving en wat verder weg. De Sloveense hoofdstad Ljubljana is een leuke daguitstap (een uur rijden) en dichterbij zijn er prachtige grotten te bezoeken. Op de boerderij kun je tegen bijbetaling paardrijden op de prachtige Lippizaners. Lesjes in de bak (20x40m) kunnen ter plekke worden geboekt en gevorderde rijders kunnen in het dal diverse tochten maken. Op wandelafstand van Makek is een mooi gletsjermeer met een gezellig terras.

De gezinskamers
2
Knus en comfortabel logeren

We hebben twee kamers ingekocht voor de hele zomervakantie. De Alpine gezinskamer is ingericht in moderne Alpiene stijl en bestaat uit 1 vertrek met daarin een 2-persoons bed en een stapelbed. Eventueel kan er een babybedje worden bijgeplaatst. De kamer beschikt over een moderne badkamer met douche en wc.

De Country gezinskamer bestaat uit twee aan elkaar grenzende kamers met een deur ertussen en heeft eveneens een eigen douche en wc.

Diner en ontbijt zijn voor de gasten in de gezinskamers altijd inbegrepen in de reissom.

De ingerichten tenten
3
Voor het ultieme outdoor-gevoel

Achter de boerderij op een door bomen omzoomd  grasveld, staan 7 ingerichte tenten. Hou je van het buitenleven en het ongedwongen sfeertje van kamperen, dan past dit wellicht nog beter bij je. De tenten zijn voorzien van een 2-persoonsbed en een stapelbed. Voor gezinnen van meer dan 4 is er de gelegenheid om een bijzettentje te boeken dat naast de safaritent kan worden geplaatst.E r is een hele nette centrale sanitaire voorziening met douches en toiletten.

De tenten bieden we aan zonder maaltijden. Er is een centrale kookgelegenheid op de camping. Maar je kunt natuurlijk tegen schappelijke bijbetaling aanschuiven op de boerderij voor diner & ontbijt.

Tarieven 2024

Gezin van 4 personen (familiekamer) halfpension

Gezin van 2 personen (2 pk) halfpension

Gezin van 3 personen (2 pk met extra bed) halfpension

Gezin van 5 personen (2x 2pk waarvan 1 met extra bed) halfpension

Gezin van 6 personen (2x 2pk, beiden met extra bed) halfpension

Safaritent 4 personen zonder maaltijden

Safaritent 3 personen zonder maaltijden

Safaritent 3e kind (<3 jaar) in babybed

 

 

 

 

€ 750,00 per persoon

€ 870,00 per persoon

€ 830,00 per persoon

€ 710,00 per persoon

€ 690,00 per persoon

€ 495,00 per persoon

€ 655,00 per persoon

€ 190,00 per persoon

 

 

 

 

In de periode 6 juli – 24 augustus is de vaste wisseldag zaterdags. Daarbuiten flexibele aankomstdagen.

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • 7 overnachtingen in het geselcteerde verblijfstype
 • Maaltijden volgens offerte
 • Beddengoed & handdoeken
 • YUGO Travel reisinformatie in een handige app
 • Ingetekende kaarten & zelf gemaakte routebeschrijvingen
 • Offline navigatie via de app (zelf te downloaden)
 • Lokale toeristenbelastingen
 • STO reisgarantie
 • 24/7 YUGO Travel assistentie
 • Uitgebreide YUGO Travel aansprakelijkheidsverzekering

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Heen- en terugreis naar Slovenië
 • Entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Drankjes bij de maaltijden en overige persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *
  Voornaam *
  E-mailadres *
  Telefoonnummer *
  Geboortedatum
  Adresgegevens
  Straatnaam *
  Huisnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Land
  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam
  Leeftijd
  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.
  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.
  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Maatwerk

  Over ons

  Duurzaamheid

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact