Paklenica korte trekking

3 dgn | € 235,00 per persoon

De Dinarische Alpen torenen als een loodrechte grijze wand hoog uit boven de strak blauwe Adriatico. Een indrukwekkend decor, zonder meer. Nationaal Park Paklenica is een strict beschermd gedeelte van deze immense bergrug. Twee indrukwekkende kloven markeren de zeezijde, de hoogste piek Vaganski vrh de landzijde. Deze hoogtepunten, alsook de minder bezochte delen van dit gebied, komen op deze mini-trekking aan bod. In drie prachtige etappes verken je markante rotsformaties met zeezicht, stille bossen vol beren en ander wilds, grotten en natuurlijk de indrukwekkende Paklenica-kloven zelf. Je verblijft twee nachten in een supersfeervolle hut, waar in dekens, handdoeken worden voorzien en smakelijke maaltijden wordt voorzien. Op de pittigste etappe hoef je dus niet je volle bagage mee te sjouwen.

dag 1
1
Op naar de start
icon
Paklenica berghut
icon
Diner
icon
Paklenica hoofdingang - startpunt trekking clock 45 min
icon
Wandeling Vaganac - Bojin kuk - Parici (hut)
height +700m - 850m distance 12 km clock 4,5-5u
Goede conditie

Om 10:00 (desgewenst eerder) parkeer je aan de hoofdingang het net Nationaal Park je wagen en koop je de entreebewijzen. Het hoognodige gaat mee in de rugzak, de rest blijft veilig achter in de auto. Je ontmoet hier de chauffeur die je naar het startpunt van je Paklenica avontuur zal brengen. Met een busje hobbel je in 45 minuten de hoogte in over een weg met mooi zicht over zee. Dat uitzicht zal snel beter worden als je aan de wandel gaat.

Het eerste deel van de etappe voert door een indrukwekkende landschap van door weer en wind geboetseerde rotsformaties, naar de piek Bojin Kuk. De top zelf is alleen voor geoefende klimmers maar het landschap eromheen biedt al meer dan genoeg moois. Het tweede deel van de route voert door zeer fraaie bossen naar de hut. Onderweg zie je talloze sporen van dieren en je voelt aan alles dat de wildstand hier zeer gezond is; plekken waar wilde zwijnen hebben gewroet in de modder, plukken haar van een beer aan de bast van bomen, pootafdrukken van reëen, wolven en wie weet een beer.

De tocht eindigt bij de hut waar je een warm welkom wacht van de markante uitbater en zijn vrouw.

Bij (zeer) warme omstandigheden en/of onverhoopte vertraging kun je gebruik maken van een veel kortere route naar de hut (3 uur).

dag 2
2
Keuze uit twee pieken
icon
Berghut Paklenica
icon
Ontbijt, lunchpakket & diner
icon
Vaganski Vrh ronde
height +/- 1200m distance 15 km clock 5-6u
Uitdagend
Crni vrh ronde
height +/- 800m distance 14 km clock 4-5u
Goede conditie

Na een stevig ontbijt pak je je lunchpakket in dat je van de huttenwaard meekrijgt kies je uit onze twee rondwandelingen degene die je het meeste aanstaat. De meest uitdagende voert je over de hoogste piek, Vaganski vrh (1757m). Een aanzienlijk dele van de route voert rond de hoogste graat van het massief, met geweldig uitzicht in beide richtingen. Voor de afdaling van deze top is tredzekerheid een noodzaak, maar wie zich comfortabel voel top grindhellingen kan deels hollend naar beneden.

De andere optie is wat lager maar minstens net zo fraai. Deze bosrijke wandeling voert je over de piek Crni vrh en terug via een zeer panoramisch pad boven de kloof van Velika Paklenica langs.

dag 3
3
Door de kloof
icon
Ontbijt & lunchpakket
icon
Parici - Paklenica parking
height -500m distance 7 km clock 2,5 u
Eenvoudig

Vanaf de hut daal je door de kloof van Velika Paklenica af naar je auto terug. Dit is het meest bezochte deel van het nationaal park. Als je tijdig vertrekt ben je de bezoekers voor en ervaar je de kloof op zijn fraaist. In de vroege ochtend weerklinkt het gezang van honderden vogels tegen de rotswanden, wat zorgt voor een absolute magie. Optioneel kun je een bezoek brengen aan de grot van Mantica. Deze is op gezette tijden open. Stem je wandeling daarop af. Deze extra optie bevat 200m extra stijgen (en ook weer dalen) en 3 extra kilometers.

Terug bij de auto heb je de trekking voltooid en vervolg je je reis door Kroatië. Het is maar 10 minuten rijden naar een duik in zee!

Tarieven 2024

Vertrek 05/05 – 28/10 

€ 235,00 per persoon 

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • 2 overnachtingen in berghut Ivancev Dom op 2-4 persoonskamer met gedeeld sanitair (du/wc)
 • Diner dag 1 & 2
 • Lunchpakket dag 2 & 3
 • Ontbijt dag 2 & 3
 • Transfer naar startpunt trekking vanaf de hoofdingang (45 min)
 • YUGO Travel reisinformatie in een handige app
 • Ingetekende kaarten & zelf gemaakte routebeschrijvingen
 • Offline navigatie via de app (zelf te downloaden)
 • Lokale toeristenbelastingen
 • STO reisgarantie
 • 24/7 YUGO Travel assistentie
 • Uitgebreide YUGO Travel aansprakelijkheidsverzekering

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Drankjes bij de maaltijden & aanvullende wandelsnacks
 • Entree nationaal park Paklenica
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Opmerkingen

 • Voor deze expeditie is het van belang dat je over een redelijke conditie beschikt. Als je 5 km kunt hardlopen  binnen 30 minuten, ben je zonder meer geschikt.
 • Deze tocht bevat geen hoogtevrees-gevoelige passages.
 • Stevige (categorie B of C), ingelopen bergschoenen zijn een must, gezien de aard van het terrein (soms erg stenig).
Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *
  Voornaam *
  E-mailadres *
  Telefoonnummer *
  Geboortedatum
  Adresgegevens
  Straatnaam *
  Huisnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Land
  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam
  Leeftijd
  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.
  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.
  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Maatwerk

  Over ons

  Duurzaamheid

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact