Kroatië Multisport Rondreis

3 wkn | vanaf €1795,00 per persoon

In maar liefst drie goedgevulde weken combineren we het beste wat Kroatië aan outdoor-actie te bieden heeft. Meer afwisseling in één reisprogramma is bijna niet denkbaar. Op een logistiek logische wijze rijgen we prachtige eilanden, glooiende wijnheuvels, bossen, watervallen, canyons en grillige kalksteenpieken aaneen tot een onvergetelijke trip.

De activiteiten, allemaal inbegrepen in deze zeer aantrekkelijke reissom zijn minstens net zo gevarieerd. Naast een aantal prachtige hikes gaan we mountainbiken (2x), zeilen, zeekajakken (3x), canyoning, snorkelen, boottochten maken (2x) en de grotten in. Deze trip is geschikt voor het hele gezin (vanaf 7 jaar). Het enige dat je nodig hebt is een sportieve instelling. De rest regelen wij.

dag 1 t/m 4
1
De binnenlanden van Istrië
icon
Hotel Vela Vrata ****
icon
Ontbijt (3x)
icon
Fietstransfer Motovun - Oprtalj clock 20 min
icon
Watervallen wandeling Buzet
HR W22 height +/- 250m distance 11 km clock 3,5 u
Eenvoudig
Fietstocht Motovun
HR F12 height +250m - 600m distance 38 km clock 3 u
Eenvoudig
Rondwandeling Pazin
HR W12 height +/- 350m distance 12 km clock 3,5 u
Eenvoudig

Met een dag goed doorrijden bereik je vanuit Nederland of België het Kroatische schiereiland Istrië. We laten de grote campings aan de kust voor wat ze zijn en concentreren ons hier op de charmante binnenlanden vol eeuwenoude burchtstadjes en prachtig glooiende wijngaarden. Je verblijft in een boutique hotel in de citadel van Buzet. Het hotel beschikt over een binnenzwembad.

We gaan hier allereerst wandelen. Vlakbij het hotel begint een route door een smalle rivierkloof met een aantal prachtige watervallen. Op warme dagen gaat er niets boven een duik tijdens de picknick. Dan het is de beurt aan  de fiets. Rondom Motovun hebben we een prachtige tocht uitgestippeld. Deze begint met een transfer (met de fietsen achterop de trailer) naar een hoger gelegen stadje. Over zeer panoramische landweggetjes bereik je Groznjan. Hierna daal je rustig af over een spoortracé, dat nooit in gebruik is genomen.

Tot slot gaan we ondergronds. Met een gids verken je de laatste dag in Istrië de grot van Pazin. Om dieper in de grot te komen moet je zelfs een stuk over een zipline. Dat is tof! De middag kun je hier besteden aan een ommetje langs de beroemde waterval van Zarecki krov.

dag 4 t/m 6
2
Eiland Cres - Kaap Tramontana
icon
Pansion Tramontana
icon
Diner (2x) , ontbijt (2x), picknick (1x)
icon
Rondwandeling kaap Tramontana
HR W19 height +/- 300m distance 10 km clock 3 u
Eenvoudig

Met de veerboot bereik je vanaf Istrië de noordelijke kaap van het eiland Cres. Deze is helemaal overgroeid met dicht woud van steeneik. Zelfs de oudste dorpen in het binnenland zijn volledig door de natuur opgeslokt. Er is één dorpje dat nog bewoond is, en  daar verblijf je. Beli ligt op een klif boven een heel mooi strand.

In het sympathieke dorpspension ben je te gast bij Nina en Robbie. Vanmiddag kun je desgewenst nog een wandeling maken door de dichte wouden van kaap Tramontana. De beschrijving begint pal aan het pension.

Morgen wacht je een bijzondere en ontspannen dag. Robbie  brengt je met zijn boot  naar een afgelegen strand aan de oostkust van Cres. Deze kust is een van de laatste broedplaatsen van die vale gier in Kroatië. Het goede werk van de mensen van het vale gieren opvang-centrum (naast het pension), heeft ertoe bijgedragen dat de vogels het hier nu goed doen. Je ziet ze tijdens de vaart ongetwijfeld rondcirkelen. Eenmaal op het strand waan je je Robinson voor een dag. naast een picknickmand krijg je ook een snorkelen mee. Wat een heerlijke dag is dit zeg! De slogan “No stress on Cres” maken we helemaal waar.

dag 6 t/m 9
3
Eiland Losinj
icon
Familie hotel Losinj
icon
Diner (3x), ontbijt (3x), lunch (1x)
icon
Transfer naar startpunt kajaktocht clock 20 min
icon
Wandeling over Osorcica
HR W42 height +/- 575m distance 15,5 km clock 6u
Basisconditie
Kajak tocht Veli Losinj
HR B3 distance 16 km clock 4 u
Basisconditie
Zeilen rond Valun
clock 8 u
Eenvoudig

Losinj en Cres worden vaak in één adem genoemd. Dat komt omdat tot pakweg 2000 jaar geleden de eilanden aan elkaar vast zaten. Maar de Romeinen groeven een kanaal voor de scheepvaart in Osor, en sindsdien zijn het formeel twee eilanden.

Halfweg naar je volgende standplaats, anderhalf uur rijden, hebben we nog een prachtige dag in petto. De auto blijft veilig achter in Cres, en je trekt er een volledige dag per zeilboot op uit. Er gaan maximaal 10 opvarenden mee. De schipper laat je de mooiste plekjes van het archipel beleven. Het hoogtepunten is zwemmen in een zeegrot.

Op Losinj ben je 3 nachten te gast een prachtig familie-hotel met zwembad. Qua activiteiten bouwen de de uitdaging geleidelijk op. Er staat een serieuze rondwandeling op het programma over de hoogste piek van Losinj. Osorica is met zijn 588m al millennia een baken voor zeelieden in de Kvarner baai. Het uitzicht is ronduit verbluffend. Het verblijf op Cres / Losinj sluiten we af met een prachtige tocht per zeekajak, dwars door water waar het vol dolfijnen zit. De kans om ze te spotten is erg groot. De kans op heerlijke zwempartijtjes onderweg is 100%.

 

dag 9 t/m 11
4
Via Krk naar Rab
icon
Hotel in Rab ***
icon
Ontbijt (2x)
icon
Kajaktocht Rab
HR S4 distance 12 km clock 4 u
Eenvoudig

Twee praktische bootverbinding maken het mogelijk dat we niet eerst terug naar het vasteland hoeven om het eiland Rab te bereiken. Sterker nog, tegen lunchtijd zijn we er al. Rab is bekend om zijn fraaie zandstranden en zijn prachtige historische centrum, dat is gebouwd naar model van een Venetiaans galjoen. De klokkentorens stellen de masten voor. Hier is het heerlijk struinen op een mooie zomeravond. Het luxe hotel waar je verblijft ligt midden in dit historische hart en beschik tover een zwembad.

Rab ligt vol bijzonder geologisch fenomenen en die verken je het best per kajak. Ditmaal in een kleine groep (max. 15) en met een gids, trek je erop uit naar plekjes die voor alle andere reizigers verborgen blijven.

dag 11 t/m 12
5
Paklenica trektocht
icon
Berghut Paklenica
icon
Diner, ontbijt & lunchpakket (1x)
icon
Parking Paklenica - startpunt trekking met 4x4 clock 45 min
icon
Wandeling Vaganac - Paklenica hut
HR W49 height +700m - 850m distance 12 km clock 4,5 u
Basisconditie
Rondwandeling Crni Vrh
HR W58 height +/- 800m distance 13 km clock 5 u
Basisconditie
Door de Paklenica kloof
HR W34 height -500m distance 6 km clock 1,5 u
Eenvoudig

Even iets heel anders. Paklenica Nationaal Park. Dit beschermde deel van de bergketen Velebit is ruig en onherbergzaam. Twee immense kloven lopen vanuit de grillige hoogte af naar zee. En rond deze kloven vinden vinden we stillen bossen vol wilde dieren en prachtige kalkstenen rotsformaties rond de pieken.

De route omhoog begint met een transfer per 4×4 en vervolgt langs de rotsformaties van Bojin kuk, door stille bossen naar de berghut. Wie weet vind je onderweg wel sporen van een beer in de modder… In de hut slaap je een nacht op een eigen kamer voor jou en je gezin (het sanitair is gedeeld). Diner, alsook ontbijt & lunchpakket voor morgen zijn inbegrepen, net als beddengoed en een handdoek. De volgende dag kun je rechtstreeks in 1,5 – 2 uur door de kloof terug naar je auto wandelen. Maar je kunt ook kiezen voor de extra tocht over de top Crni vrh en dan pas door de kloof afdalen. Dit is een ultieme outdoor-belevenis voor het hele gezin!

dag 12 t/m 15
6
Krka & Kornati
icon
Pension **** in Skradin
icon
Ontbijt (3x)
icon
Roski Slap rondwandeling
HR W63 height +/- 250m distance 9 km clock 2,5 u
Eenvoudig
Boottocht Kornati
clock 8u
Eenvoudig

Het stadje Skradin ligt pal tussen twee nationale parken in; de watervallen van Krka landinwaarts en het archipel Kornati ten westen. Tijdens je verblijf hier verken je beiden. De supergezellige en weinig toeristische stad Sibenik krijg je als toetje toe.

Krka bestaat uit een aantal meren in een diepe rivierkloof, die door middel van watervallen met elkaar zijn verbonden. We loodsen je met de juiste aanwijzingen in het routeboek langs de hoogtepunten en hebben ook nog een mooie wandeltocht (met zwemplek) beschreven.

Kornati laat zich lastig in woorden uitdrukken. Tientallen onbewoonde eilanden, een kraakheldere zee. Prachtig gewoon! En onderwater, zul je zien zodra je je snorkelmasker opzet, is het nog veel mooier. Deze dagvullende boottocht op een snelle boot is zeker een van de hoogtepunten van deze reis.

dag 15 t/m 18
7
Eiland Brac
icon
Pension in Pucisca
icon
Diner (3x) en ontbijt (3x)
icon
Transfer t.b.v. mountainbike tocht clock 40 min
icon
MTB tocht Brac
HR F13 height +300m - 1000m distance 42 km clock 3-4 u
Basisconditie
Rondwandeling Blaca
HR W11 height +/- 600m distance 14 km clock 5 u
Basisconditie
Rondwandeling Dol
HR W70 height +/- 250m distance 4,5 km clock 1,5 u
Eenvoudig
Wandeling Humac - Pucisca
HR W9 height +50m - 450m distance 10 km clock 3 u
Eenvoudig

We trekken voort naar de zuidelijkste punt van deze rondreis; het eiland Brac. Maar voor we het eiland bereiken onderbreken we de reisdag met een spetterende activiteit. Aan de rivier Cetina (1 uur rijden) ligt je wetsuit en je helm klaar. Vandaag ga je canyoning. Al glijdend en springend daal je af door deze prachtige kloof. Hierna is het nog maar een stukje rijden en varen naar Brac.

Je basis op dit Dalmatische eiland is het charmante havenstadje Pucisca. Pucisca is bekend om zijn beeldhouwers. Met het witte marmer waar Brac bekend om is, leren zij in de lokale vakschool hoe je dit bewerkt tot fraaie ornamenten. Het gezellige pension waar je verblijft ligt om de hoek van de school, op loopafstand van het centrum en het strand.

Op Brac hebben we diverse wandelsuggesties voor je in petto, waaronder een prachtige tocht langs het Blaca-klooster. Maar er zijn ook prachtige stranden als je de dag liever wat minder actief doorbrengt. Ultiem is ook de MTB tocht over de hoogste piek van Dalmatië. Gelukkig begint deze al vrij hoog en is het grootste deel van de route bergaf, door mooie bossen en langs velden vol olijfbomen.

 

dag 18 t/m 21
8
De watervallen van Plitvice
icon
Plitvice lodge
icon
Plitvice rondwandeling
HR W43 height +/- 400m distance 14 km clock 5 u
Basisconditie
Kajaktocht Mreznica
clock 3-4 u
Eenvoudig

Het lijkt op de kaart een hele slag noordwaarts, maar over de snelweg ben je vanaf Split in drie uur daar. Maar aan naar huis gaan willen we nog niet denken, want ook al hebben we al heel veel moois gezien en beleefd, het bekendste nationaal park van Kroatië hebben we nog niet gehad.

Je verblijft in een geweldig mooie lodge, die prachtig ligt temidden van het groen en op gepaste afstand van de parkeerplaatsen vol touringcars. Een heerlijke plek om de reis af te sluiten. Vanuit je lodge bereik je in 15 minuten rijden de hoofdingang van het nationaal park en aan de hand van onze tips in het routeboek kun je je dag daar optimaal invullen. De laatste dag van de reis gaan we nog een keer peddelen. Ditmaal niet op zee maar op de rivier Mreznica. Deze supergave gezinsactiviteit is het klapstuk van een onvergetelijke 3 weken.

Tarieven 2023

Arrangement per persoon

€ 1895,00 per persoon (bij 2p.)

€ 1845,00 per persoon (bij 3p.)

€ 1795,00 per persoon (bij 4p. of meer)

Toeslag 1-persoons kamer € 395,00 
 

Reisperiode

 

1/5 – 20/10

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • 20 overnachtingen in fijne hotels *** / **** (8x), goede pensions (8x) lodges (3x)  en berghut (1x)
 • Ontbijt (17x)
 • Diner (9x)
 • Lunchpakket / picknick (3x)
 • Grottentocht Istrië (2,5 uur) incl. materiaal & begeleiding
 • MTB tocht Parenzana incl. huurfiets, helm & transfer naar hoogste punt
 • Vale gieren & snorkel excursie Cres (dagvullend)
 • Zeiltocht met schipper rond de kaap van Valun (dagvullend)
 • Zeekajak Losinj, incl. materiaal & transfer naar startpunt (dagvullend)
 • Zeekajak excursie op Rab, incl. materiaal & begeleiding (dagvullend)
 • Transfer per 4×4 naar startpunt Paklenica trekking
 • Beddengoed & handdoeken in de berghut
 • Bootexcursie Kornati Marien Nationaal Park (dagvullend)
 • Canyoning Cetina incl. materiaal & begeleiding
 • MTB tocht eiland Brac incl. fiets & helm en transfer naar startpunt
 • Kajak-excursie Mreznica, incl. materiaal & begeleiding
 • YUGO Travel reisdocumentatie in een handige app
 • Ingetekende kaarten en zelf gemaakte routebeschrijvingen voor alle wandelingen, fiets- & kajaktochten
 • GPS-navigatie via een offline app (30 dagen gratis trail)
 • Lokale toeristenbelastingen
 • 24/7 YUGO Travel support
 • STO reisgarantie

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Heen- en terugreis naar Kroatië & eventueel een huurauto
 • Lokale transportkosten (veerboten, tol, brandstof)
 • Entreegelden
 • Maaltijden & drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Optionele extra’s

 • Extra nachten op alle locaties mogelijk, tarieven op aanvraag
Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *

  Voornaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Geboortedatum

  Adresgegevens
  Straatnaam *

  Huisnummer *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Land

  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam

  Leeftijd

  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.

  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.

  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Over ons

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact