Na Skaluc
Landgoed en Glamping

va.€ 30,00 per persoon per nacht

De nieuwste telg onder de YUGO Travel accomodaties is tevens de meest ambitieuze. Vanaf 2024 bestieren we dit prachtige landgoed in Slovenië en onze reizigers zijn er natuurlijk allemaal van harte welkom. Wij zullen er alle alles aan doen om je verblijf op Na Skaluc tot het hoogtepunt van je rondreis te maken.

In de zomervakantie richten we ons op gezinnen. Op Na Skaluc kunnen we 5 gezinnen tegelijkertijd herbergen, verdeeld over 2 appartementen, een wellness barn, een moderne jachttoren en een boomhut. Vanaf 2025 zullen er aanvullend 8 ingerichte glampingtenten staan met eigen sanitair. In juni en september richten we ons op rustzoekers, fietsers en wandelaars. Met een slimme herindeling (bedje eruit, bankje erin) zijn de kamers en tenten dan ingericht voor 2 personen.

Ons landgoed bestaat uit 5,6 hectare bos en weide. Een oase van groen, in alle mogelijke tinten. Centraal is er een fijn terras, een fruitboomgaard en uitzicht over de streek om bij weg te dromen. Hier gaan we ons ideaal verwezenlijken door alles wat wij op onze reizen door de Balkan zo hebben weten te waarderen samen te brengen. Na Skaluc zal de plek zijn waar de kinderen de hele dag vrij buiten kunnen spelen, met elkaar & zonder scherm. Waar mensen elkaar ontmoeten op het romantische terras onder het genot van goed eten en dito wijnen. Een plek van waar de charme van ruraal Slovenië tot je doordringt. Een plek die je in je hart zult sluiten.

Na Skaluc - Landgoed en Glamping
1
Een overzicht

Een rustige locatie in het groen

Dat Landgoed en Glamping Na Skaluc waanzinnig mooi gesitueerd is, dat zie je meteen als je de oprijlaan oprijdt. Zuidwaarts ontvouwt zich van de heuveltop een weids panorama over de groene bergen van Bohor. En er is niets dat deze idylle verstoort. Vanaf de appartementen, het zwembad en het terras is het steeds dit uitzicht dat domineert. Veel van onze gasten beginnen de dag met simpelweg even naar het uitzicht staren. De schermen kunnen uitblijven deze week. Dit volstaat. Dat het hier muisstil is spreekt voor zich. Je hoort in de verte een tractor de weide hooien, roofvogels die af en toe een krijg geven tijdens hun speurvluchten, en verder niets. Kunstlicht is nagenoeg afwezig waardoor je op een maanloze nacht hier de mooiste sterrenhemels beleeft. Het landgoed is op de zuidkant na volledig door bos omzoomd. De weides beheren we met veel respect voor de natuur waardoor wilde bloemen er volop bloeien en bijen,  vlinders en sprinkhanen zich hier ook thuis voelen. Af en toe wandelt er een ree of haas over het terrein.

Het terrein

Van de 5,6 hectare is ongeveer de helft toegankelijk voor onze gasten. Voor de gebouwen strekt het op het zuiden gerichte grasveld zich uit. Dit maaien we wel, zodat je hier op blote voeten lekker kunt voetballen of badmintonnen. Het hoogtepunt van de tuin is het panoramische  (en verwarmde) zwembad. Ook is er een basketbal court en werken we aan een nieuwe natuurlijke speeltuin. De groenten pogen we zoveel mogelijk zelf te kweken in onze moestuin en verder ongeveer 50 fruitbomen waar we onder meer ingrediënten onttrekken voor de lindebloesemsiroop, het appelsap en de jam. Het terrein is één groot speelparadijs voor kinderen die hier met elkaar hun eigen avonturen kunnen beleven, terwijl je geniet van de rust, een boek of het gezelschap. En wil je even tijd voor jezelf? Boek dan onze wellness, met sauna en jacuzzi.

Ontbijt & Diner

Elke ochtend staat er een smakelijk ontbijtbuffet gereed. Ontbijt is inbegrepen in de reissom en tegen bijbetaling is het mogelijk je eigen lunchpakket samen te stellen. Overdag serveren we alleen kleine hapjes zoals een borrelplank of een tosti en natuurlijk is de bar open voor ijsjes, koffie of een glas wijn, als de tijd daar rijp voor is. De appartementen en tenten hebben geen eigen keuken en omdat er in de directe omgeving niet veel anders te vinden is, kun je bij ons elke avond een volwaardig diner genieten. Eet je mee? Dan kun je tijdens het ontbijt op het aanvinkbriefje de bestelling doorgeven. Wij hechten veel waarde aan een goede vegetarische keuken, maar serveren zeker ook een stuk vlees of vis voor de liefhebber. De diner-avonden worden zeer wisselend ingevuld. Soms dineren de kinderen eerst, waarna we een open-air bioscoop voor hen gereed zetten en de ouders daarna aanschuiven. Soms nodigen we een vinoloog uit om asl aperitief een proeverij van Sloveense wijnen te voorzien. Dan weer gaan we met zijn allen “lekker dynamisch” barbecuen. Er is altijd voor ieder wat wils. En wil je een keer elders dineren? De beste jonge kok van Slovenië ontvangt je graag in zijn kasteel voor een avond fine dining op zijn Sloveens. We bellen graag een taxi indien gewenst.

Klein maar fijn
2
De boomhut

Onze kleinste en meest romantische accommodatie is toch wel onze boomhut. Gelegen aan de achterkant van het perceel en bereikbaar met een brug ligt deze boomhut zoals het hoort; midden in het loof van de oude beuken. Een plek voor natuurliefhebbers in de eerste plaats. Of voor wie eens écht wat anders wil. De lemen muren en de huisgemaakte meubels van Tirools grenen en lariks (je ruikt ze als je binnenkomt!) maken de natuurbeleving compleet.

De boomhut bestaat uit 1 grote ruimte met daarin een halletje met kledingkast een dressoir met schrijfstoel, een kleine koelkast en een koffie- & theefaciliteit. Het bed is zeer ruim en extra comfortabel. Vanuit je bed kijk je met de gordijnen open zo de boomkruinen in. De badkamer is voorzien van douche, wc en wastafel en voor het raam zit een hor. Bovenop het halletje en de badkamer is een mezzanine waar twee kinderen kunnen slapen. Deze etage bereik je via een losse trap. De boomhut is voorzien van een eigen balkon.

Buiten het hoogseizoen is de boomhut ook zeer geschikt voor een verblijf voor 2. Hiervoor verwijderen we slechts de trap naar de mezzanine.

Specificaties

 • 1 ruimte van 26 vierkante meter plus een klein balkon
 • Ruim 2-persoonsbed
 • 2 kinderbedden op mezzanine
 • Pelletkachel voor tijdens frisse nachten
 • Badkamer met douche en toilet
 • Koffie- & theefaciliteit
 • Koelkast

Aanvullende informatie 

 • De getoonde foto’s zijn nog van voor de moderniseringen die in het voorjaar 2024 gaan plaatsvinden
 • In de boomhut is plek voor maximaal 2 kinderen
 • Een campingbedje past niet in de boomhut
 • De boomhut is voorzien van gordijnen ter verduistering
Charmant gezinsappartement
3
Appartement Muflon

Boven het restaurant liggen twee charmante appartementen waarvan Muflon het kleinste is. Je bereikt dit appartement via een balkon (met zitje) dat je deelt met het grotere appartement, Jelen. Muflon beschikt over een kleine woonkamer met zitplaats voor 4 en een salontafel. Hier vind je ook de koffie- & thee hoek en een kleine koelkast. Vanuit de hal bereik je niet alleen deze woonkamer maar ook de badkamer (met douche, wc en wasmeubel) en de trap. Deze geeft toegang tot de slaapverdieping. Hier zijn twee gescheiden slaapkamers waarvan één met 1-persoonsbed (wellicht in de toekomst stapelbed) en een grotere kamer met een 2-persoonsbed  en een 1-persoonsbed dat visueel deels is afgescheiden. Beide slaapkamers hebben toegang tot het balkon. Op de etage is nog een separaat toilet aanwezig. Het geheel is uitgerust in rustiek grenen. De inrichting zal in het voorjaar van 2024 fors worden gemoderniseerd, met name de zithoek en de aankleding, zodat dit fijne appartement weer helemaal bij de tijd is.

Buiten het hoogseizoen toveren we dit appartement eenvoudig om naar een romantisch appartement voor 2. De kleine slaapkamer gaat dan dicht en in de grote slaapkamer vervangen we het bed door een leeshoek.

Specificaties

 • 40 vierkante meter plus een klein balkon
 • Woonkamer
 • Badkamer met douche, wc en wasmeubel
 • 1 slaapkamer met 2-persoonsbed en visueel gescheiden 1-persoonsbed
 • 1 slaapkamer 1-persoonsbed (in de toekomst stapelbed)
 • Separaat toilet
 • Zitje aan de voordeur
 • CV
 • Koffie- & theefaciliteit
 • Koelkast
 • Horren

Aanvullende informatie 

 • De getoonde foto’s zijn nog van voor de moderniseringen die in het voorjaar 2024 gaan plaatsvinden
 • In dit appartement is plek voor maximaal 2 kinderen
 • Aanvullend kan een campingbedje kan bijgeplaatst worden
 • Het appartement zal worden voorzien van verduisterende gordijnen of anderszins
 • Te huur in combinatie met Jelen, ideaal voor 2 gezinnen of groepjes vrienden (10 slaapplaatsen in totaal)
Voor grotere gezinnen
4
Appartement Jelen

Boven het restaurant liggen twee charmante appartementen waarvan Jelen het grootste is. Een ideale plek voor gezinnen met 3 of meer kinderen. Je bereikt dit appartement via een balkon (met zitje) dat je deelt met het kleinere appartement, Muflon. Jelen beschikt over een kleine woonkamer met een gezellige rondzit waar je avonden lang spelletjes kunt spelen, en een leeshoekje. Hier vind je ook de koffie- & theefaciliteit en een kleine koelkast. Vanuit de hal bereik je niet alleen deze woonkamer maar ook de badkamer (met douche, wc en wasmeubel) en de trap. Deze geeft toegang tot de slaapverdieping. Hier vind je drie gescheiden slaapkamers waarvan één met twee 1-persoonsbedden en twee met een 2-persoonsbed. Twee van de drie slaapkamers hebben toegang tot het balkon. Op de etage is nog een separaat toilet aanwezig. Het geheel is uitgerust in rustiek grenen. De inrichting zal in het voorjaar van 2024 fors worden gemoderniseerd, met name de zithoek en de aankleding, zodat dit fijne appartement weer helemaal bij de tijd is.

Dit appartement is vanwege de royale omvang niet knus te maken voor twee personen, maar het is ideaal als je bijvoorbeeld met twee of drie stellen of een clubje vrienden op reis bent.

Specificaties

 • 63 vierkante meter plus een klein balkon
 • Woonkamer met rondzit en leeshoekje
 • Badkamer met douche, wc en wasmeubel
 • 2 slaapkamer met 2-persoonsbed
 • Balkon
 • 1 slaapkamer 2 visueel gescheiden 1-persoonsbedden
 • Separaat toilet
 • Zitje aan de voordeur
 • CV
 • Koffie- & theefaciliteit
 • Koelkast
 • Horren

Aanvullende informatie 

 • De getoonde foto’s zijn nog van voor de moderniseringen die in het voorjaar 2024 gaan plaatsvinden
 • In dit appartement is plek voor maximaal 4 kinderen
 • Aanvullend kan een campingbedje kan bijgeplaatst worden
 • Het appartement zal worden voorzien van verduisterende gordijnen of anderszins
 • Te huur in combinatie met Muflon, ideaal voor 2 gezinnen of groepjes vrienden (10 slaapplaatsen in totaal)
Luxe familiehuis om heerlijk te ontspannen
5
Wellness Barn

De meest luxe optie die we te bieden hebben is onze Wellness Barn. De voormalige droogschuur, waarvan je nog veel visuele elementen terugziet in de architectuur, is helemaal ingericht om volledig te ontspannen en op krachten te komen. Wellness staat hier in alles centraal. Op de begane grond vind je een klein binnenzwembad met een separate jacuzzi, een sauna, stoombad en infraroodcabine. Kortom, je hoeft de deur niet meer uit. Op de tussenetage is ruimte om te lezen of anderszins te ontspannen. Helemaal bovenin vind je twee nette hotelkamers met elk een eigen badkamer. Beide kamers zijn voorzien van een 2-persoonsbed met de optie om er nog een bed bij te plaatsen in de kinderkamer.

Buiten de zomer verhuren we de hotelkamers als separate kamers en deel je de wellness-faciliteiten met hooguit 2 andere gasten.

Specificaties

 • 71 vierkante meter plus drie balkons
 • 2 volwaardige hotelkamers (beiden met 2-persoonsbed, bijzetbed mogelijk)
 • Met beiden een ensuite badkamer (douche, wc en wasmeubel)
 • Eigen binnenzwembadje met jetstream
 • Jacuzzi
 • Diverse sauna’s
 • Onbeperkt gebruik van de wellness faciliteiten
 • 2 slaapkamer met 2-persoonsbed
 • 3 balkons
 • Separaat toilet
 • Leeshoek
 • CV
 • Koffie- & theefaciliteit
 • Koelkast

Aanvullende informatie 

 • De getoonde foto’s zijn nog van voor de moderniseringen die in het voorjaar 2024 gaan plaatsvinden
 • In dit appartement is plek voor maximaal 3 kinderen
 • Een eventueel vierde kind kan, op aanvraag, in de ouderslaapkamer
 • Aanvullend kan een campingbedje kan bijgeplaatst worden
 • Het appartement zal worden voorzien van verduisterende gordijnen of anderszins in de slaapkamers
Bijzonde verblijf op hoogte
6
De Toren

Op het landgoed staat een bijzondere toren die voor de omgeving inmiddels een baken vormt. Een modern object dat getuigt van lef en ambitie. Deze onder architectuur gebouwde  toren gaan we volledig opnieuw inrichten opdat het een comfortabel vakantiehuis wordt voor 2-5 personen. Omdat we zelfs het trappenhuis gaan vervangen en de indeling echt compleet op de schop gaat willen we nog niet al te veel prijsgeven, maar vertrouw er maar op dat het prachtig wordt! Des te hoger je klimt in de toren, des te groter worden de etages. Op de begane grond vind je alleen een halletje en een moderne badkamer (douche, wc en wasmeubel). Daarna volgt een iets grotere etage die als inloopkast fungeert. Daarboven de, inmiddels best ruime, ouderslaapkamer. En helemaal bovenin, met het beste uitzicht, een kinderslaapkamer voor 3 en een zithoek.

Buiten de zomer toveren we de kinderslaapkamer om tot een woonkamer van penthouse-achtige allure en woon je hier met zijn tweetjes supderdeluxe en uniek.

Specificaties

 • 48 vierkante meter
 • Ouderetage met 2-persoonsbed
 • Kinderetage met 3 1-persoonsbedden en zithoek
 • Inloopkast
 • Badkamer met douche, toilet een wasmeubel
 • CV
 • Koffie- & theefaciliteit
 • Koelkast

Aanvullende informatie 

 • De getoonde foto’s zijn nog van voor de moderniseringen die in het voorjaar 2024 gaan plaatsvinden
 • In dit appartement is plek voor maximaal 3 kinderen en niet geschikt voor heel jonge kinderen (in verband met trappen)
 • Het appartement zal worden voorzien van verduisterende gordijnen in de slaapkamers
Helemaal een met de natuur
7
Glamping

Vanaf 2025 kunnen we je ook onderbrengen op onze glamping. Deze is gelegen op een vlak stuk weide, dat enigszins verzonken in het landschap ligt waardoor je volledig omringd weet door groen hier. Voor het panorama moet je een klein stukje hogerop komen, maar dit is ook wel heel uniek. De 8 ingerichten tenten van het luxe label Autentic, worden als een straatje geplaceerd, aan weerszijden 4 stuks. Tussen de houten vlonders waar de tenten op komen te staan zal meer dan genoeg ruimte zijn voor een zitje. Aan het einde van het kampeerveld bouwen we een kampvuurplaats waar je met je medekampeerders lange zomeravonden kunt filosoferen tot lang na zonsondergang. In het centrale sanitairgebouw is voor elke tent een eigen luxe badkamer voorzien waar je je toiletspullen kunt laten staan en met onbeperkt warm water kunt douchen.

Buiten de zomer richten we de tenten in voor 2-persoonsgebruik, inclusief een hoekje zodat je binnen kunt zitten als het wat koeler is.

Specificaties

 • 30 vierkante meter
 • 2-persoonsbed en twee 1-persoonsbedden
 • Zithoek buiten
 • Elektriciteit en verlichting
 • Private badkamer in centraal gebouw, met douche, toilet een wasmeubel

Aanvullende informatie 

 • De getoonde foto’s zijn ter illustratie en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Erop uit
8
De regio Bohor
icon
Watervallen-wandeling Dobrova
height + 650m - 650m distance 12,5 km clock 4-5u
Basisconditie
icon
Wandeling op en neer naar de top sveti Trojca
height +450m - 450m distance 5 km clock 3u
Basisconditie
icon
Rondrit Kozjanksi park met 3 korte wandeling
Eenvoudig
icon
e-MTB tocht vanuit Na Skaluc
height +1300m - 1300m distance 45km clock 4u
Goede conditie

De meeste reisgidsen maken geen melding van het bestaan van Bohor. Laat je daardoor vooral niet afschrikken. Wij kennen Slovenië door en door en houden absoluut ook van het Bohinj-meer en de Soca-vallei. Ljubljana is een aangename stad. Maar niets kan tippen aan het authentieke platteland in deze contreien wat ons betreft. Bohor is een streek van landweggetjes, charmante boerendorpen, stille wouden en een authentiek platteland. De bossen herbergen een zeer gezonde wildstand dus ‘je ziet nog eens wat’. En de locals zijn onovertroffen vriendelijk en blij eens andere mensen te zien dan de buurman. Tot slot is het klimaat hier bijzonder prettig. Net over de Alpen hebben we veel minder last van zomerse neerslag (30-40% minder dan in Kranjska Gora bijvoorbeeld) en ook de temperaturen zijn doorgaans een paar graden hoger, terwijl de nachten lekker afkoelen op 650m hoogte. Dus waar wacht je nog op? Dompel je onder in Landelijk Slovenië.

(e-) MTB

De landwegen lenen zich uitstekend voor lange fietstochten. Je kunt bij ons een nette fiets huren die geëquipeerd is voor de gravelwegen. Maar de streek is nogal glooiend en niet iedereen zal deze wegen zonder vloeken kunnen bedwingen. Daarom hebben we ook een aantal e-MTB’s erbij in het aanbod.

Twizzy time

Wil je er even met zijn tweetjes op uit, huur dan onze elektrische Twizzy. Dit is eco-friendly, hilarisch en praktisch tegelijk. Bij de huur ontvang je een leuke routesuggestie met daarin ook tips voor panoramische picnicbankjes, open boerderijen en ander leuks.

Zwemmen

Mocht je een keer ander water willen proberen dan ons fijne zwembad, dan zijn er een aantal mooie bergbeken in de buurt waar je onder de watervallen lekker kunt poedelen. Voor professioneel vermaak met tientallen glijbanen kun je in Lasko (20 min) of Olimje (35 min) terecht.

Wandelen

In de directe omgeving (binnen een straal van 30 autominuten) hebben we een hele reeks korte wandelingen beschreven die je voorbij een aantal natuurlijke hoogtepunten in de streek voeren. Informatie ontvang je op locatie.

Adventure park Celje

Op 15 minuten rijden ligt Adventure park Celje; een rodelbaan, zipline en bomenklimparcours op 1 plek. En het restaurant van de berghut alhier is meer dan prima voor een smakelijke lunch of diner, met een zeer kindvriendelijke kaart.

Culturele uitjes

Bohor is geen streek van verfijnde cultuurhistorische monumenten, maar wil je proeven van de volkscultuur dan zijn er een aantal leuke opties nabij. Verdiep je in de geschiedenis van de kleinschalige mijnbouw, ga op verkenning langs verrassende wijnhuizen, bezoek eeuwenoude kastelen of neem deel aan de regelmatige excursies die we vanaf het landgoed organiseren.

Stadsbezoek

Na Skaluc ligt precies tussen de Sloveense hoofdstad Ljubljana en de Kroatische hoofdstad Zagreb. Beiden zijn minder dan 1,5 uur rijden en dus binnen bereik van een daguitstap. Dichterbij is de tweede stad van Slovenië; Maribor, die een hele eigen charme herbergt.

Tarieven 2024

 

BOOMHUT (2-4 personen)

1 juni – 5 juli                          € 140,00 per nacht (min. 3 nachten)

6 juli – 31 aug                        € 220,00 per nacht (vaste blokken van 5 nachten)

31 aug – 30 september         € 140,00 per nacht (min. 3 nachten)

 

APPARTEMENT MUFLON (2-4 personen)

1 juni – 5 juli                          € 150,00 per nacht (min. 3 nachten)

6 juli – 31 aug                        € 240,00 per nacht (vaste blokken van 5 nachten)

31 aug – 30 september         € 150,00 per nacht (min. 3 nachten)

 

APPARTEMENT JELEN (4-6 personen)

1 juni – 5 juli                          € 180,00 per nacht (min. 3 nachten)

6 juli – 31 aug                        € 300,00 per nacht (vaste blokken van 5 nachten)

31 aug – 30 september         € 180,00 per nacht (min. 3 nachten)

 

JACHTTOREN (2-5 personen)

1 juni – 5 juli                          € 190,00 per nacht (min. 3 nachten)

6 juli – 31 aug                        € 320,00 per nacht (vaste blokken van 5 nachten)

31 aug – 30 september         € 190,00 per nacht (min. 3 nachten)

 

WELLNESS BARN (3-5 personen)

1 juni – 5 juli                          € 210,00 per nacht (min. 3 nachten)

6 juli – 31 aug                        € 360,00 per nacht (vaste blokken van 5 nachten)

31 aug – 30 september         € 210,00 per nacht (min. 3 nachten)

 

 • De prijzen zijn gebaseerd op bezetting met het maximaal aantal gasten per verblijf. Voor elke persoon minder geldt een korting van € 15,00 per nacht.
 • In de zomervakantie werken we met vaste blokken van 5 nachten. Dit komt het sociale verkeer sterk ten goede. Voor actuele beschikbaarheid, kijk op onze website.
 • In de periodes 1 juni – 5 juli & 31 aug – 30 sept  kun je flexibel boeken.
 • Tussen 1 oktober en 31 mei zijn we gesloten. Op verzoek en in overleg zijn we tussen 1 oktober en 31 mei beschikbaar voor grote gezelschappen.
 • Beschikbaarheid op boekingswebsites is vaak beperkter dan in realiteit, informeer gerust naar de mogelijkheden.
 • Wij zijn niet beschikbaar voor bruiloften en andersoortige events.
 • 30% niet-retourneerbare aanbetaling ter bevestiging van de boeking
 • 70% tot 1 maand voor aankomst te voldoen

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • Overnachtingen in het geselecteerde type verblijf
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Opgemaakte bedden
 • Handdoeken
 • Boekingskosten
 • Elektriciteit & water
 • BTW
 • Eindreiniging

Exclusief

 • Diner
 • Lokale toeristenbelastingen (ter plekke te voldoen)
 • Heen- en terugreis
 • Huurauto (in geval van vliegreis)
 • Verzekeringen
Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *
  Voornaam *
  E-mailadres *
  Telefoonnummer *
  Geboortedatum
  Adresgegevens
  Straatnaam *
  Huisnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Land
  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam
  Leeftijd
  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.
  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.
  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Maatwerk

  Over ons

  Duurzaamheid

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact