Trektocht rondom het Bohinj meer

4 dgn | € 345,00 per persoon

Het meer van Bohinj ligt als een blauwe parel aan de voet van de hoogste pieken van Slovenië; de imposante Julische Alpen. Deze trektocht voert je in 4 geweldige etappes het meer rond. Niet langs de oevers, maar op hoogte. Al wandelend over de fraaiste paden, allemaal veilig en voor iedereen met een goede conditie te behappen, ontdekt je dit unieke bergparadijs. Je slaapt in gezellige en nette berghutten en al je maaltijden zijn inbegrepen. Pak je rugzak in en ga met YUGO Travel op pad door de zonnige kant van Alpen.

dag 1 t/m 2
1
Komna plateau
icon
Komna Hut
icon
1x diner, 1x ontbijt, 1x lunchpakket
icon
Vogel lift - Komna hut
SLO W8 height +625m - 625m distance 11 km clock 3,5-4 u
Basisconditie

Vanaf het meer van Bohinj neem je de gondel omhoog. Dat scheelt 1000 hoogtemeters en maakt dat je direct “op niveau’ bent. Vanaf de eerste stap heb je fraai uitzicht op de centrale delen van de Julische Alpen. De eerste van vier prachtige etappes is tevens de lichtste. Aan het top station van de gondel ben je nog omgeven door wat skifaciliteiten. In de zomer grazen hier grote kuddes schapen. Maar deze “drukte” laat je snel achter je. Het pad voert door de struikdennen geleidelijk omhoog richting de hoogste pieken van de South Bohinj Range (SBR) met Vogel als hoogste piek. Vanaf de route is deze piek eenvoudig als extra uitje in te plannen voor iedereen met een vaste tred. Je slaapt vannacht in de comfortabele berghut Dom na Komni, niet op slaapzaal maar op een eigen kamer voor jouw reisgezelschap (2- of 4-persoonskamer).

dag 2 t/m 3
2
Zasavska Koca
icon
Zasavska Koca
icon
1x diner, 1x ontbijt, 1x lunchpakket
icon
Dom na Komni - Zasavska Koca
SLO W47 height +700m - 150m distance 13 km clock 4,5-5 u
Basisconditie
De tweede tocht van de vier voert geleidelijk omhoog door de prachtige vallei der 7 Triglav meren, waarvan je er op deze etappe 5 te zien krijgt.  Het laatste stukje van de klim is het steilst. Je bereikt dan de prachtige kam waarop de hoogste hut van deze trekking is gelegen: Zasavska Koca ligt op bijna 2100m in een indrukwekkend decor van rotsen. De route is niet al te lang, je zult zeker op tijd zijn om vanaf de hut aan de westelijke horizon, de zon te zien ondergaan achter de Dolomieten. Voor wie nog wat extra wil klauteren ligt de piek Malo Spicje (2312m) vanaf de hut binnen handbereik. Of  zoek een rustig plekje ergens in de omgeving van de hut, met je verrekijker. Er is geen betere plek om steenbokken, gemzen en marmotten te observeren dan hier rond Zasavska Koca. Dit is de eenvoudigste hut van de trekking en je slaapt er op een slaapzaaltje.
dag 3 t/m 4
3
Via pri Jezeru weer naar beneden
icon
Koca na Planina Pri Jezeru
icon
1x diner, 1x ontbijt, 1x lunchpakket
icon
Zasavska koca - Planina Pri Jezeru
SLO W56 height +500m -1100m distance 12 km clock 5,5u
Goede conditie
icon
Pri Jezeru - Mostnica - Ribcev laz
SLO W54 height +400m - 1300m distance 15 km clock 6,5u
Goede conditie

De etappe naar de Pri Jezeru hut is er een voor liefhebbers van vlakke hoogtewandelingen. De eerste 8 kilometer blijven we namelijk rond de 2200m hoogtelijn wandelen, met prachtige vergezichten all over en de mogelijkheid om ngo een een reeks pieken mee te pakken. Vanaf de eerste piek, Mala Zelnarica (2310m) zie je de de route voor de middag voor je liggen. De laatste piek in het rijtje is Mala Ticarica (2072). De sectie over deze graat is her en der hoogtevreesgevoelig, maar de paden zijn goed begaanbaar. Na de laatste top duiken we snel onder de 2000m grens en begeven we ons spoedig in prachtige naaldwouden. Het is hier waar ook, romantisch aan een meertje, de hut voor vanavond is gelegen.

De vierde en laatste etappe kronkelt door weinig bewandelde bossen en weiden, om dan na een uur of 2 door fraai sparrenwoud de daling in te zetten naar de kloof van de rivier Mostnica. Langs de waterval af, door mals groene weiden en door de smalle kloof van de rivier wandel je naar het Bohinj meer terug, waar je in de loop van de middag arriveert. En dan zit deze supergave trekking erop. Wat een prestatie heb jij geleverd!

Tarieven 2024

Vertrek 01/07 – 10/10 

€ 345,00 per persoon 

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • 3 overnachtingen in berghutten op kleinst mogelijke kamertype, gedeeld sanitair du/wc
 • Ontbijt, diner & lunchpakket (3x)
 • Beddengoed (3x), zelf alleen een lakenzak voorzien
 • Douchemunt (1x)
 • YUGO Travel reisinformatie in een handige app
 • Ingetekende kaarten & zelf gemaakte routebeschrijvingen
 • Offline navigatie via de app (zelf te downloaden)
 • Lokale toeristenbelastingen
 • STO reisgarantie
 • 24/7 YUGO Travel assistentie
 • Uitgebreide YUGO Travel aansprakelijkheidsverzekering

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Parkeren auto tijdens trekking
 • Gondel Vogel
 • Entreegelden nationale parken
 • Drankjes bij de maaltijden en overige persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Optionele extra’s

Extra nacht in hutten obv volpension

€ 75,00 per persoon per nacht

 

Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *
  Voornaam *
  E-mailadres *
  Telefoonnummer *
  Geboortedatum
  Adresgegevens
  Straatnaam *
  Huisnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Land
  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam
  Leeftijd
  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.
  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.
  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Maatwerk

  Over ons

  Duurzaamheid

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact