Trektocht rondom het Bohinj meer

3 dgn | € 195,00 per persoon

Het meer van Bohinj ligt als een blauwe parel aan de voet van de hoogste pieken van Slovenië; de imposante Julische Alpen. Deze trektocht voert je in 3 geweldige etappes het meer rond. Niet langs de oevers, maar op hoogte. Al wandelend over de fraaiste paden, allemaal veilig en voor iedereen met een goede conditie te behappen, ontdekt je dit unieke bergparadijs. Je slaapt in gezellige en nette berghutten en al je maaltijden zijn inbegrepen. Pak je rugzak in en ga met YUGO Travel op pad door de zonnige kant van Alpen.

dag 1 t/m 2
1
Komna plateau
icon
Komna Hut
icon
1x diner, 1x ontbijt, 1x lunchpakket
icon
Vogel lift - Komna hut
SLO W8 height +/- 625m distance 11 km clock 3,5-4 u
Eenvoudig

Vanaf het meer van Bohinj neem je de gondel omhoog. Dat scheelt 1000 hoogtemeters en maakt dat je direct “op niveau’ bent. Vanaf de eerste stap heb je fraai uitzicht op de centrale delen van de Julische Alpen. De eerste van drie prachtige etappes is tevens de lichtste. Aan het top station van de gondel ben je nog omgeven door wat skifaciliteiten. In de zomer grazen hier grote kuddes schapen. Maar deze “drukte” laat je snel achter je. Het pad voert door de struikdennen geleidelijk omhoog richting de hoogste pieken van de South Bohinj Range (SBR) met Vogel als hoogste piek. Vanaf de route is deze piek eenvoudig als extra uitje in te plannen voor iedereen met een vaste tred. Je slaapt vannacht in de comfortabele berghut Dom na Komni, niet op slaapzaal maar op een eigen kamer voor jouw reisgezelschap.

dag 2 t/m 3
2
Hut in Velska Dolina
icon
Hut op Velem Polje
icon
1x diner, 1x ontbijt, 1x lunchpakket
icon
Dom na Komni - Velska Dolina
SLO W8 height +875m - 650m distance 19 km clock 6,5-7,5 u
Goede conditie
Velska Dolina - Bohinj meer
SLO W height +250m - 1400m distance 14 km clock 5 u
Basisconditie
De tweede etappe is de langste en zwaarste etappe van deze trekking, maar de hoogtemeters valen mee en zijn grotendeels geleidelijk. Het eerste deel van de tocht voert door de prachtige vallei der 7 Triglav meren, waarvan je er 5 te zien krijgt.  Aan het einde van deze vallei volgt een steil en wat uitdagender stuk van 350 hoogtemeters met veel losse stenen. Je klimt naar het plateau van Hribarice, onder de indrukwekkende wanden van de Kanjavec. In deze stenen wildernis zie je met regelmaat steenbokken en gemzen en heb je geweldig uitzicht over de vallei waardoor je omhoog kwam. En dan doemt voor je plots de Triglav op. Zelfs vanaf deze hoogte lijkt de piek nog nog een onneembare vesting. De afdaling voert je terug in het groen en uiteindelijk tot de berghut in Velska Dolina. Na deze lange maar onvergetelijke dag zul je heerlijk slapen in deze beregezellige hut. Diner, ontbijt & lunchpakket zijn weer voorzien.
NB: Tot halverwege juli kan er sneeuw liggen op de hoogste delen. Daar moet je wel op voorbereid zijn: stevige wandelstokken en een set eenvoudige stijgijzers volstaan.
De derde en laatste etappe kronkelt door weinig bewandelde bossen en weiden, om dan na een uur door fraai sparrenwoud de daling in te zetten naar de kloof van de rivier Mostnica. Langs de waterval af, door mals groene weiden en door de smalle kloof van de rivier wandel je naar het Bohinj meer terug, waar je in de loop van de middag arriveert. En dan zit deze supergave trekking erop. Wat een prestatie heb jij geleverd!

Tarieven 2022

Vertrek 01/07 – 10/10 

€ 195,00 per persoon 

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • 2 overnachtingen in berghutten op 2-4 persoonskamer, gedeeld sanitair du/wc
 • Ontbijt, diner & lunchpakket (2x)
 • Beddengoed (2x)
 • Douchemunt (1x)
 • YUGO Travel reisdocumentatie in een handige app
 • Ingetekende kaarten en zelf gemaakte routebeschrijvingen
 • GPS-navigatie via een offline app (30 dagen gratis trail)
 • Lokale toeristenbelastingen
 • 24/7 YUGO Travel support
 • STO reisgarantie

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Parkeren auto tijdens trekking
 • Gondel Vogel
 • Entreegelden nationale parken
 • Drankjes bij de maaltijden en overige persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Optionele extra’s

Extra nacht in hutten obv volpension

€ 65,00 per persoon per nacht

 

Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *

  Voornaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Geboortedatum

  Adresgegevens
  Straatnaam *

  Huisnummer *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Land

  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam

  Leeftijd

  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.

  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.

  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Over ons

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact