Mee-zeil week voor gezinnen

8 dgn | va €795,00 per persoon

Je hebt vast wel eens gedroomd van een weekje zeilen met het hele gezin, op een strak blauwe zee. Maar ja, zonder vaarbewijs, zonder enige ervaring, en al helemaal zonder zeilboot zal dat niet gaan. Of toch wel? Deze mee-zeil vakantie is een uniek concept waarop je meezeilt in een een vloot van maximaal 10 boten. Elke boot heeft een eigen kapitein en daarnaast zijn er 3 cabines voor maximaal 6 gasten. Overdag kun je samen op zeilen of je eigen plan trekken. Wil je leren zeilen, dan ben je van harte welkom. Ben je meer van zonnen op het dek met een boekje, ook prima! Elke avond meren we aan in gezellige dorpjes en eten we aan lange tafels in lokale tavernes. Deze zeilweek is een feest voor het hele gezin.

dag 1 t/m 2
1
Inschepen
icon
Aan boord in Sukosan

Niet ver van Zadar ligt een grote jachthaven waar je in de loop van vandaag inscheept, kennis maakt met de crew en je medezeilers voor deze week. Een belangrijke traditie is dat we direct een pot maken met alle bootgenoten. Daaruit betaal je de boodschappen voor lunch & ontbijt, non-alcoholische dranken, diesel (bij onvoldoende wind moeten we op de motor varen) en havengeld. Wat er over is van de pot wordt aan het einde van de week terug uitgedeeld.

Je neemt intrek in de voor jou bestemde cabine. Elke boot heeft 3 gastencabines en 3 badkamers. Boek je met twee personen, dan betrek je samen 1 cabine. Boek je met 3 of 4 personen dan betrek je 2 cabines. Bestaat je gezin uit 5 of 6 personen dan heb je met je gezin een eigen boot met schipper.

Vanavond organiseert de bemanning een kennismakingsborrel. Maar na een lange reisdag wordt het meestal niet heel laat. Slaap lekker, deze eerste nacht op de boot. Morgen begint je grote zeil-avontuur.

dag 2 t/m 3
2
De baai van Landin
icon
Aan boord in Landin baai

De eilanden Pasman en Ugljan beschutten de Zadar rivièra tegen invloeden van de open zee. Pas als we de nauwe opening tussen deze eilanden door zijn krijg je het gevoel echt de zee te bereiken. De wateren worden snel dieper nu, en in de verte zie je de contouren van de laatste rij Kroatische eilanden; Dugi Otok en het Kornati-archipel. We overnachten in de rustige baai van Landin, waar de heerlijk geurende pijnbomen tot aan het water groeien en het gekabbel tegen de boeg ’s nachts wordt overstemd door het tsjirpen van krekels. Dit is vakantie!

dag 3 t/m 4
3
Sali
icon
Aan boord in Sali

We steken over naar een van de meest afgelegen eilanden van Kroatië, Dugi Otok. Letterlijk betekent dit “Lang Eiland”. Het doel voor vanavond is de hoofdstad Sali, een gezellig en beschut haventje. Onderweg zeilen we langs een aantal kleine eilanden met namen die we beter niet letterlijk vertalen. Toen de Oostenrijkers in de 19e eeuw de Kroatische kust koloniseerden en erop uit trokken met lokale zeelieden om kaarten te maken van de kustlijn en de eilanden, vonden de lokale assistenten dat nogal hilarisch en voor de grap verzonnen ze namen als “kont van je oma”.  Die namen hebben de eilanden nu nog. Maar onverminderd fraai is het er.

dag 4 t/m 5
4
Telascica baai
icon
Aan boord in Telascica

In de zuidkaap van Dugi Otok is een diepe baai uitgesleten, die een favoriete bestemming vormt voor veel zeilers. Je ligt hier goed beschut dus slaap je hier rustig. Maar belangrijker nog is de prachtige omgeving. Aan wal kun je wandelen naar een fraai zoutmeer waar je in blijft drijven. Klim daar zeker ook de fameuze kliffen op, waarachter de open zee echt begint. De ondiepe wateren van de Telascica baai vormen vanwege de rijke onderwaterflora en -fauna een beschermd marien reservaat. Zelfs in de ondiepere delen kun je met een gewone snorkeluitrusting al koralen zien. Als klap op de vuurpijl gaan we met zijn alleen klifspringen op een supergave locatie in de baai!

dag 5 t/m 6
5
Kornati
icon
Aan boord in Smokvica

Marien Nationaal Park Kornati is een uitgestrekt geheel van kleinere en grotere, vrijwel onbewoonde eilanden. Een uniek plaatje, en zonder meer het wildste en meest fotogenieke deel van de Kroatische kustlijn. Het aantal zeilers is beperkt omdat de meeste mensen wat meer reuring zoeken of zich gewoon aan de gebaande paden houden. Wij lekker niet! Kornati is echt een paradijs. Vandaag cruisen we de hele archipel door en we overnachten in een baai op een piepklein eilandje, met een paar huizen en twee restaurants die worden gerund door een lokale vissersfamilies.

Vandaag is de langste en meest indrukwekkende zeildag van deze week, maar zelfs op een lange zeildag is er volop tijd om te zwemmen natuurlijk.

dag 6 t/m 7
6
Naar Vrgada
icon
Aan boord in Vrgada

Het kleine eiland Vrgada is redelijk uniek in Kroatië omwille van zijn zandstrand. De meeste stranden zijn er namelijk van kiezel. De oversteek naar Vrgada is vrij snel gemaakt, dus alle tijd om dat eens te gaan inspecteren. We hopen op wat zuidenwind, want we zeilen de laatste twee etappes noordwaarts, terug richting Sukosan.

dag 7 t/m 8
7
Terug naar Sukosan
icon
Aan boord in Sukosan Marina

Vandaag zul je toch op een zeker moment terug in Sukosan moeten geraken, hoe vervelend het ook is dat deze fantastische week erop zit. De laatste avond zal er een zijn van afscheid nemen, met weemoed terugdenken aan deze heerlijke week. Proost, op een onvergetelijke zeilvakantie!

Tarieven 2023

Vertrek 16/7 – 20/8 (elke zaterdag)

Beddengoed & eindreiniging (verplicht)

3 of 4 personen op eigen boot

Handdoeken (0ptioneel)

Toeristenbelasting

Overige data op aanvraag (min. 4 personen)

€ 795,00 per persoon

€ 45,00 per persoon

5x de weekprijs 

€ 5,00 per set

€ 1,50 per persoon per nacht

 

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • 7 overnachtingen in 2-persoonscabine op luxe zeilboot
 • Schipperservice
 • Welkomstborrel
 • Wifi
 • Reserveringskosten
 • YUGO Travel reisinfo in een handige app
 • 24/7 Yugo Travel assistentie
 • STO reisgarantie

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Heen- en terugreis naar Kroatië
 • Parkeerplaats voor je auto (eventueel)
 • Boordkas (€175,00 per persoon, inleggen voor afmeren dag 1)
 • Optionele excursies aan wal
Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *

  Voornaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Geboortedatum

  Adresgegevens
  Straatnaam *

  Huisnummer *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Land

  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam

  Leeftijd

  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.

  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.

  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Over ons

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact