Sneeuwwandelen rond het meer van Bohinj

8 dgn | va € 695,00 per persoon

Het gletsjermeer van Bohinj ligt als een blauwe parel tussen de besneeuwde pieken van de Julische Alpen. Op deze winterse wandelweek nemen we je mee over prachtige besneeuwde paden. De dagtochten voeren je door muisstil sparrenbosbos en over zeer panoramische en goed toegankelijke bergruggen. We gebruiken een paar keer de skiliften, maar blijven vervolgens ver van de pistes vandaan. We zoeken de verstilde witte bergwereld op.

Tijdens de reis verblijf je in twee comfortabele hotels die gunstig ten opzichte van de wandelingen liggen. Tussendoor slaap je twee nachten in een goed verwarmde berghut.

dag 1 t/m 3
1
Soriska Planina
icon
Hotel in Soriska Planina
icon
Diner, ontbijt & lunchpakket
icon
Soriska Planina - Bohinjska Bistrica
SLO S1 height +350m - 1300m distance 12 km clock 4-5 u
Basisconditie

Check in bij deze splinternieuwe lodge. Behoorlijk luxe kamers, een gezellig restaurant & perfecte service maken dat je je hier meteen thuis voelt. Vanuit het hotel kijk je zo de besneeuwde bossen in. Helemaal in winterse sferen vanaf dag één. Sneeuwzeker is deze plek ook want een stukje verderop ligt skilift waar vooral Sloveens gezinnen met jongere kinderen op af komen om de eerste meters op de latten te maken.

Voor ons is deze lift ook ideaal, want de eerste tocht op sneeuwschoenen kan zo praktisch op de top beginnen. We laten het skigebied meteen achter ons. De route blijft de eerste 8 kilometer op en neer golven rond de 1500m hoogtelijn. Deels gaan we over de graat, deels door stille bossen. De paden zijn deels geprepareerd, maar de meeste stukken wandelen we door de verse sneeuw, alsof je over wolken wandelt.  We schrijven vandaag al direct een aantal pieken bij in onze administratie. Vanaf de weinig bewandelde piek Savnik heb je je eerste uitzicht over het mee van Bohinj. Met de bus of per taxi keer je naar het hotel terug.

dag 3 t/m 5
2
Een 3-daagse wintertrekking
icon
Komna hut
icon
Diner, ontbijt & lunchpakket
icon
Ribcev Laz - Vogel gondel clock 20 min
icon
Vogel lift - Komna hut
SLO S6 height +/- 625m distance 11 km clock 4-5u
Basisconditie
Rondwandeling Lanzevica
SLO S5 height +/- 450m distance 11 km clock 4-5u
Basisconditie
Komna hut - Ribcev Laz
SLO S4 height +600m - 1600m distance 16 km clock 7-8u
Goede conditie

Na een dagje opwarmen trekken we vandaag echt de wildernis in. Wederom maken we gebruik van de skifaciliteiten, ditmaal in het grotere skigebied van Vogel. Je parkeert eerst de auto aan het eindpunt van de trekking en een taxi brengt je naar de gondel. Vanaf het bergstation wandelen we over goed begaanbare paden naar de Komna hut. Een prachtige en sneeuwzekere route, die niet meteen alles vergt van onze energie. De hut is het hele jaar door open want het Komna plateau is een gewilde bestemming voor liefhebbers van sneeuwwandeltochten. Je verblijft op een eigen kamer met je reisgezelschap (2-4 persoons). Beddengoed, douchemunt en al je maaltijden zijn inbegrepen.

Het terrein rondom kent nauwelijks lawine-gevaar en leent zich uitstekend voor winterse wandeltochten. De rondwandeling die we vanuit hier voorstellen is er een van onaardse schoonheid. Je beklimt de 2003m hoge piek Lanzevica.

De derde dag van de trekking is de stevigste. De route is nergens steil en voert door geweldig mooie bossen en langs bevoren bergmeren. Maar het venijn zit ‘m in de staart, want als je al voor je gevoel eens dagetappe erop hebt zitten, moet je nog een flink stuk afdalen (van 1050m naar 600m) om de Mostnica-kloof te bereiken. Hier heb je je auto geparkeerd en vervolg je de rit naar het laatste hotel (nog 15 km).

dag 5 t/m 8
3
Pokljuka
icon
Hotel Jelka
icon
Diner, ontbijt (3x) & lunchpakket (2x)
icon
Rondwandeling Debela Pec
SLO S2 height +/- 650m distance 14 km clock 5u
Goede conditie
Goreljek - Srenjda Vas
SLO S1 height +300m -900m distance 17 km clock 5u
Goede conditie

Dit plateau met zijn grappige naam ligt tussen de meren van Bled en Bohinj. Het is de plek waar de Sloveense olympische teams elke winter neerstrijken voor hun trainingskampen. Dat er sneeuw ligt kun je ook hier wel van op aan dus. Je verblijft hier in een heel aangenaam hotel op een rustige plek, omgeven door stille bossen. Na twee nachten berghut heb je deze luxe wel verdiend.

We hebben nog een rondwandeling over een piek voor je in petto, en een geweldig mooie boswandeling door onder meer het herdersdorpje Zajamniki. Dit iconische winterplaatje, met de hoogste pieken van de Julische Alpen op de achtergrond, markeert ook het einde van een onvergetelijke actieve sneeuwwandelweek.

 

 

Tarieven 2021 / 2022

Bij vertrek 20/12/’21 – 20/03/’22

€ 695,00 per persoon

Toeslag éénpersoonskamer (niet in hut)

€ 145,00 per persoon

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • 2 overnachting in net hotel in Soriska Planina, incl. diner, ontbijt & lunchpakket (2x)
 • Taxi transfer eindpunt trekking – startpunt trekking (dag 3)
 • 2 overnachtingen in berghut Komna (2-4 persoonskamer), incl. diner, ontbijt & lunchpakket (2x), beddengoed en douchemunten
 • 3 overnachting in net hotel in Pokljuka, incl. diner, ontbijt (3x) & lunchpakket (2x)
 • YUGO Travel reisinformatie in een overzichtelijke app
 • Ingetekende kaarten, zelf gemaakte routebeschrijvingen
 • Offline GPS navigatie op je smartphone (gratis trail van 30 dagen)
 • Lokale toeristenbelastingen
 • 24/7 YUGO Travel support
 • STO reisgarantie

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Heen – & terugreis naar Slovenië & eventueel huurauto
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Gondel & skilift (2x enkele rit)
 • Huur sneeuwschoenen (€50,00 per set)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Opmerkingen bij deze reis

 • Om deze reis te kunnen volbrengen heb je sneeuwschoenen en bijbehorende wandelstokken nodig. Sneeuwschoenen bind je om je wandelschoenen. De zorgen ervoor dat je niet wegzakt in de diepe sneeuw en de ijzers aan de onderzijde geven de nodige grip op gladde stukken.
 • Het kan voorkomen dat er niet voldoende sneeuw op de lagere delen van de routes ligt, dan kun je de sneeuwschoenen aan je rugzak hangen en op je gewone wandelschoenen verder.
 • Sneeuwwandelen is technisch niet moeilijk. Als de sneeuw vers en diep is gaat het echter wel wat langzamer dan gewoon wandelen. Het voordeel is wel weer dat je geen hinder hebt van ongelijke ondergrond en losse stenen. Afdalen kan in de diepe sneeuw erg snel, als je zeker genoeg bent.
 • We selecteerde voor deze reis uitsluitend routes die buiten lawine-gevoelig terrein liggen. Na hevige sneeuwval kan er echter ook in minder lawine-gevoelig terrein  gevaar ontstaan. Raadpleeg daarom altijd de actuele berichten, met name op de trektocht. Bij de hut is men ook altijd goed op de hoogte.
 • In de winter speelt het weer, meer dan in de zomer, een rol bij je dagindeling. Het is vroeg donker, waardoor je weinig uitloop hebt aan het einde van de dag. Neem daarom altijd een lampje mee en vertrek op tijd. Ook kan de sneeuw, zeker in combinatie met harde wind, het zicht dermate belemmeren dat wandelen niet meer veilig is. Houd daarom altijd goed de berichten in de gaten. In de reisinformatie geven we talloze tips over het inkorten van je route in het geval van slecht weer.
Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *

  Voornaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Geboortedatum

  Adresgegevens
  Straatnaam *

  Huisnummer *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Land

  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam

  Leeftijd

  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.

  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.

  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Over ons

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact