Winterwandelen in de Julische Alpen

8 dgn | va € 895,00 per persoon

Het gletsjermeer van Bohinj ligt als een blauwe parel tussen de besneeuwde pieken van de Julische Alpen. Op deze winterse wandelweek nemen we je mee over prachtige besneeuwde paden. De dagtochten voeren je door muisstil sparrenbos en over zeer panoramische en goed toegankelijke (en vooral veilige) bergruggen. We blijven zoveel mogelijk ver van de pistes vandaan en zoeken de verstilde witte bergwereld op. Maar wie tussendoor een keer de latten onder wil binden kan met een extra nachtje her en der het kleine maar zeer panoramische skigebied van Vogel verkennen.

Tijdens de reis verblijf je in twee comfortabele hotels die gunstig ten opzichte van de wandelingen liggen. Tussendoor slaap je ook twee nachten in een gezellige en goed verwarmde berghut, zodat je ook de hogere berggebieden kunt verkennen.

dag 1 t/m 4
1
Pokljuka plateau
icon
Hotel in Pokljuka
icon
Diner, ontbijt & lunchpakket (3x)
icon
Door de bossen van Pokljuka
height +450m - 450m distance 15 km clock 5u
Basisconditie
Over de graat van Debela Pec
height +950m - 950m distance 15 km clock 6,5 u
Uitdagend

De reis begint op dit plateau met zijn grappige naam, dat ligt pal tussen de meren van Bled en Bohinj. Het is de plek waar de Sloveense olympische teams elke winter neerstrijken voor hun trainingskampen. Dat er sneeuw ligt kun je ook hier wel van op aan dus. Je verblijft hier in een heel aangenaam hotel op een rustige plek, omgeven door stille bossen. Helemaal in winterse sferen vanaf dag één.

Je maakt hier je eerste wandeling door de verstilde witte bossen en door het panoramisch gelegen herdersdorpje Zajamniki. Dit iconische winterplaatje, met de hoogste pieken van de Julische Alpen op de achtergrond, markeert de start onvergetelijke actieve sneeuwwandelweek. Deze rondwandeling is redelijk vlak en daarom ideaal om even je gear te testen en wat gevoel te krijgen bij de diverse soorten sneeuw.

De tweede rondwandeling begint op een parking op enkele kilometers van het hotel. Deze voert je naar een 2000m hoge graat met schitterend zicht op de noordwanden van de Julische Alpen & de Triglav. Vandaag gaan we serieus hoogtemeters maken!

dag 4 t/m 6
2
Komna
icon
Komna hut
icon
Diner, ontbijt & lunchpakket (2x)
icon
Wandeling Savica - Komna hut
height +850m distance 7 km clock 4-5u
Basisconditie
Rondwandeling Lanzevica vanuit Komna
height +500m -500m distance 12 km clock 4-5u
Goede conditie

Na twee dagen opwarmen trekken we vandaag echt de wildernis in. In een half uur bereik je met de auto het meer van Bohinj, dat ook in de winter echt een plaatje is. Aan het uiteinde van het meer parkeer je de auto en trek je de hoogte in. De route is een lijnrechte klim over goed begaanbare paden naar de Komna hut. Onderweg heb je gelegenheid om de Savica waterval te bezoeken, die ook in bevroren toestand zeer indrukwekkend is. Zo bereik je na een een goede 3 uur klimmen de Komna hut. Deze hut is het hele jaar door open want het Komna plateau is een gewilde bestemming voor toerskiërs en winterwandelaars. Je verblijft op een eigen kamer met je reisgezelschap (2-4 persoons). Beddengoed, douchemunt en al je maaltijden zijn inbegrepen.

Het terrein rondom kent nauwelijks lawine-gevaar en leent zich uitstekend voor winterse wandeltochten. De rondwandeling die we vanuit hier voorstellen is er een van onaardse schoonheid. Je maakt een ronde over de 2003m hoge piek Lanzevica, in het hart van de Julische Alpen.

Via hetzelfde pad daal je na 2 nachten af naar Savica terug. Voor de liefhebbers is er nog gelegenheid om de latten onder te binden. Het Vogel ski-gebied kent alleen natuursneeuw en biedt prachtige panoramische afdalingen. Het is klein, maar ideaal voor een dag plezier op de ski’s. Als je hiervoor kiest, boek dan 2 of 3 nachten tussendoor aan het meer (dat doen we graag voor je). Terug aan het meer rijden we nog eens 45 minuten door naar de laatste stop, voor een mooie laatste wandeling.

dag 6 t/m 8
3
Soriska Planina
icon
Hotel Soriska Planina
icon
Diner, ontbijt (2x) & lunchpakket (1x)
icon
Rondwandeling Debela Pec
height +650m -650m distance 14 km clock 5u
Goede conditie
Goreljek - Srednja Vas
height +300m -900m distance 17 km clock 5u
Goede conditie

Check in bij deze splinternieuwe lodge. Behoorlijk luxe kamers, een gezellig restaurant & perfecte service maken dat je je hier meteen thuis voelt. Vanuit het hotel kijk je zo de besneeuwde bossen in. Sneeuwzeker is deze plek ook want een stukje verderop ligt skilift waar vooral Sloveens gezinnen met jongere kinderen op af komen om de eerste meters op de latten te maken.

Voor ons is deze lift ook ideaal, want de eerste tocht op sneeuwschoenen kan zo praktisch op de top beginnen. We laten het skigebied meteen achter ons. De route blijft de eerste 8 kilometer op en neer golven rond de 1500m hoogtelijn. Deels gaan we over de graat, deels door stille bossen. De paden zijn deels geprepareerd, maar de meeste stukken wandelen we door de verse sneeuw, alsof je over wolken wandelt.  We schrijven deze laatste tocht nog een aantal pieken bij in onze administratie. Vanaf de laatste piek kun je ofwel terugkeren over hetzelfde pad, ofwel afdalen over de skipiste (neem een sleetje mee!) en vanaf Bohinj de bus terug naar het hotel nemen.

 

Tarieven 2024

Winter 2023-2024

€ 895,00 per persoon

Toeslag éénpersoonskamer (niet in hut)

€ 145,00 per persoon

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • 3 overnachting in net hotel in Pokljuka, incl. diner, ontbijt & lunchpakket (3x)
 • 2 overnachtingen in berghut Komna (2-4 persoonskamer), incl. diner, ontbijt & lunchpakket (2x), beddengoed en douchemunten
 • 2 overnachting in net hotel in Soriska Planina, incl. diner, ontbijt (2x) & lunchpakket (1x)
 • YUGO Travel reisinformatie in een handige app
 • Ingetekende kaarten & zelf gemaakte routebeschrijvingen
 • Offline navigatie via de app (zelf te downloaden)
 • Lokale toeristenbelastingen
 • STO reisgarantie
 • 24/7 YUGO Travel assistentie
 • Uitgebreide YUGO Travel aansprakelijkheidsverzekering

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Heen – & terugreis naar Slovenië & eventueel huurauto
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Huur sneeuwschoenen (€50,00 per set, lokaal af te halen)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Opmerkingen bij deze reis

 • Om deze reis te kunnen volbrengen heb je sneeuwschoenen en bijbehorende wandelstokken nodig alsook een set crampons (indien de crampons onder je sneeuwschoenen niet groot genoeg zijn). Sneeuwschoenen bind je om je wandelschoenen. De zorgen ervoor dat je niet wegzakt in de diepe sneeuw en de ijzers aan de onderzijde geven de nodige grip op gladde stukken. Crampons zijn nodig op ijzige hellingen.
 • De routes die we hebben uitgestippeld zijn tussen 1 januari en 20 maart behoorlijk sneeuwzeker. Toch kan het voorkomen dat er niet voldoende sneeuw op de lagere delen van de routes ligt, dan kun je de sneeuwschoenen aan je rugzak hangen en op je gewone wandelschoenen verder.
 • Sneeuwwandelen is technisch niet moeilijk. Als de sneeuw vers en diep is gaat het echter wel wat langzamer dan gewoon wandelen. Het voordeel is wel weer dat je geen hinder hebt van ongelijke ondergrond en losse stenen. Afdalen kan in de diepe sneeuw erg snel, als je zeker genoeg bent van je tred.
 • We selecteerde voor deze reis uitsluitend routes die buiten lawine-gevoelig terrein liggen. Na hevige sneeuwval kan er echter ook in minder lawine-gevoelig terrein gevaar ontstaan in die zin dat winterpaden verdwijnen en hellingen riskant worden. Raadpleeg daarom altijd de actuele berichten, met name op de trektocht. Bij de twee permanent bemande hutten die je op de toppenwandelingen passeert is men altijd goed op de hoogte van de routes en kun je voor actuele informatie terecht.
 • In de winter speelt het weer, meer dan in de zomer, een rol bij je dagindeling. Het is vroeg donker, waardoor je weinig uitloop hebt aan het einde van de dag. Neem daarom altijd een lampje mee en vertrek op tijd. Ook kan de sneeuw, zeker in combinatie met harde wind, het zicht dermate belemmeren dat wandelen niet meer veilig is. Houd daarom altijd goed de berichten in de gaten. In de reisinformatie geven we talloze tips over het inkorten van je route in het geval van slecht weer.
Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *
  Voornaam *
  E-mailadres *
  Telefoonnummer *
  Geboortedatum
  Adresgegevens
  Straatnaam *
  Huisnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Land
  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam
  Leeftijd
  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.
  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.
  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Maatwerk

  Over ons

  Duurzaamheid

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact