Wandelen rond het Ohrid meer

8 dgn | € 495,00 per persoon

Op de plek waar de Griekse, Albanese en Macedonische werelden samenkomen liggen twee prachtige meren; Ohrid en Prespa. Ohrid is van grote cultuurhistorische waarde. Het is namelijk de bakermat van het Christendom op de Balkan. Het kleine stadje telde ooit 365 kerken. De Nederlandse schrijver A. den Doolaard verbleef er lange tijd en situeerde een aantal van zijn mooiste verhalen aan de oevers van dit meer.

Maar waar wij voor komen, dat ligt buiten de stad. De meren van Prespa zijn omringd door prachtige bergen met sprookjesachtige namen als Pelister, Magaro en Jablanica. Hier vind je traditioneel dorpen met elke een unieke eigen karakter; Vlachs, Macedonisch, Albanees, Turks of Gorani. Het is daarboven waar deze reis zich grotendeels afspeelt. Prachtige paden voeren je over de hoogste pieken, door bossen vol wild en natuurlijk met volop uitzicht over de meren van Ohrid en Prespa.

dag 1 t/m 4
1
Pelister
icon
Brajcino homestay & berghut
icon
Diner, ontbijt & lunchpakket (3x)
icon
Brajcino - startpunt trekking clock 45 min
icon
Molika - Baba - Golem Jezero
MK W3 height +1350m - 550m distance 18 km clock 5-6u
Goede conditie
Golem jezero - Brajcino
MK W2 height +75m -1275m distance 14 km clock 4-5u
Basisconditie

Na je landing op Ohrid airport rijd je met je huurwagen in 1,5 uur naar het dorpje Brajcino. Dit eeuwenoude dorp ligt ingeklemd tussen het Prespa-meer en de pieken van Pelister. Kasseien straatjes, balkons waar paprika’s en knoflook hangen de drogen, wat kippen die door de straat scharrelen. Dit is het authentieke rurale Macedonië.

Na een warm welkom en een maaltijd wordt je op dag 2 in de ochtend met de taxi naar het startpunt van de 2-daagse trekking door Pelister gebracht. De eerste dag gaan we meteen kilometers vreten met een prachtige tocht door stillen bossen, stenig vulkanisch hoogland, over de hoogste piek (2601m) en voorbij een mooi bergmeer. Na een overnachting in de berghut daal je via een weinig bewandeld deel terug af naar Brajcino. Al snel heb je fraai zicht op het hele Prespa-meer. In de mysterieuze loofbossen voel je gewoon de aanwezigheid van wilde dieren. Terug in Brajcino wacht je wederom een warm welkom.

dag 4 t/m 6
2
Het Ohrid meer
icon
Pension in Pestani
icon
Ontbijt (2x)
icon
Pestani - Galicica pas clock 45 min
icon
Magaro rondwandeling
MK W4 height +650m - 650m distance 8 km clock 3u
Eenvoudig
Galicica Transversal
MK W5 height +450m - 1300m distance 18 km clock 5-6u
Goede conditie

Via een smalle weg klim je naar de pas op de bergkam Galicica op, gelegen pal tussen de meren van Ohrid en Prespa. Vanaf de pas maak je een rondwandeling over de hoogste top van deze bergrug, de Magaro (2254m). Hier zie je beide meren prachtig liggen. Bizar ook om te zien dat het Prespa-meer bijna 200m hoger ligt. Het Ohrid meer is met 269m echter weer veel dieper. Onderzoek naar dit oudste meer van Europa is nog maar net serieus opgestart.

Na de wandeling daal je met de auto verder af. Doe zeker even het vissersdorpje Trpejca aan, voor je incheckt check je voor 2 nachten in bij een sympathiek pension van Nederlands-Macedonisch echtpaar in Pestani. Er is zelfs een klein zwembad in de tuin om even op te frissen. Wat een weelde!

De tweede wandeling hier completeert de tocht over de Galicica bergrug. Met de taxi word je terug naar de pas gebracht en je wandelt naar het verblijf terug.

dag 6 t/m 8
3
Vevcani
icon
Pension in Vevcani
icon
2x ontbijt
icon
Rondwandeling Crni Kamen
MK W7 height +1350m - 1350m distance 18 km
Goede conditie

Vevcani is een prachtig en uniek dorp aan de oostzijde van het Jablanica-gebergte, dat de grens met Albanië markeert. In en om het dorp zijn talloze bronnen te binden. Aan alle kanten gutst het water uit de grond. Op de dag dat je hier naartoe reist, een rit van een uur, heb je alle tijd om Ohrid te bezoeken. Maar snuif zeker ook de sfeer van Vevcani op. De inwoners riepen het dorp 30 jaar geleden onafhankelijke staat. Deels was dit schertsend bedoeld, maar deels ook serieus. Je kunt er heerlijk eten in het restaurant aan de bronnen.

Het dorpspension in Vevcani is je uitvalsbasis voor de laatste 2 nachten. Je maakt hier nog een geweldige laatste rondwandeling, waarop ze even een voet in Albanië zet. Het doel is de Crni Kamen (de zwarte steen), met 2257m de hoogste piek van dit gebergte.

Tarieven 2023

Vertrek 20/5 – 10/10 

€ 495,00 per persoon

Toeslag 1 persoonskamer € 95,00 

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • 2 overnachting in homestay, incl. ontbijt, diner & lunchpakket
 • 1 overnachtingen in berghut incl. ontbijt, diner & lunchpakket
 • 4 overnachtingen in pensions, incl ontbijt
 • Transfer Brajcino – startpunt trektocht Pelister
 • Transfer Pestani – Magaro pas (startpunt wandeling)
 • YUGO Travel reisinformatie in een overzichtelijke app
 • Ingetekende kaarten & routebeschrijvingen
 • Offline GPS navigatie op je smartphone (gratis trail van 30 dagen)
 • Lokale toeristenbelastingen
 • 24/7 YUGO Travel support
 • STO reisgarantie

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Vlucht naar Ohrid (rechtstreeks vanaf Eindhoven en Amsterdam)
 • Huurauto en brandstof
 • Overige maaltijden & drankjes bij de maaltijden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *

  Voornaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Geboortedatum

  Adresgegevens
  Straatnaam *

  Huisnummer *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Land

  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam

  Leeftijd

  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.

  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.

  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Over ons

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact