De Kornati eilanden per catamaran

4 dgn. | va. € 620,00 per persoon

Met honderden prachtige eilanden en kraakhelder water is de Kroatische kustlijn een paradijs voor zeilers. En het summum van deze kustlijn is marien Nationaal Park Kornati. Het archipel bestaat uit piepkleine, vrijwel onbewoonde eilanden vol kraakheldere zwembaaitjes. Maar ook onder water kijk je je ogen uit; rode en gele koralen, grote scholen vissen en wie weet een dolfijn voor je boeg.

Deze 4-daagse zeiltrip is ideaal voor iedereen die het wel eens wil proberen, maar niet de kennis en ervaring in huis heeft om zelf te varen. De compleet uitgeruste catamaran biedt plek aan maximaal 10 gasten (4 slaapkamers). De trip begint en eindigt in Skradin, van waaraf je de rivier Krka volgt tot de open zee. Hier breng je twee volle dagen door in afgelegen baaien en romantische haventjes. De kapitein brengt je onderweg graag de fijne kneepjes van het zeilen bij.

Deze ultieme ervaring per boot die ideaal in te passen is in een langer verblijf in Kroatië.

dag 1 t/m 2
1
de rivier Krka
icon
Catamaran
icon
Ontbijt inbegrepen

Mocht je al op tijd in Skradin zijn, bezoek dan nog even de prachtige waterval van Krka, een stukje stroomopwaarts. Om 14:00 check je in en maak je kennis met je medezeilers voor deze dagen. Nog dezelfde middag vaar je uit. Je volgt de rivier Krka richting zee. Vanaf het water zie de de oude stad van Sibenik liggen, waartegenover de opening naar zee ligt. Voor vannacht leggen we aan op het autovrije eiland Prvic, met slechts 400 inwoners verdeeld over twee dorpen. De gids neemt je mee voor een wandelingetje voor wie wil.

dag 2 t/m 3
2
Het Kornati-archipel
icon
Catamaran
icon
Ontbijt inbegrepen

We zetten koers noord-oost, pal naar Kornati. We brengen de hele dag op het water door. Zeilend (bij goede wind) maar ook op SUP’s en zwemmend in de prachtige baaien van Kornati. Tegen het einde van middag ankeren we in een mooie baai met een klein restaurant waar je voor je diner terecht kunt. Voor het eten zal de gids je meenemen naar de top van het eiland voor een onvergetelijk uitzicht.

dag 3 t/m 4
3
Het eiland Zlarin
icon
Catamaran
icon
Ontbijt inbegrepen

Het programma heef veel weg van dat van gisteren. Zwemmen, SUP en zeilen maken de hoofdmoot uit. Alleen de vaarrichting is anders. In de loop van de middag bereiken we het eiland Zlarin (280 inwoners). Als het heetst van de dag voorbij is maken we een fietstochtje op het eiland. Op een van de terrassen van het enige dorp van het eiland zie je het kalme eilandleven aan je voorbij trekken.

In de ochtend van dag 4 zetten we tijdig koers terug naar Skradin. Omstreeks 10:00 ben je daar terug en eindigt dit korte maar onvergetelijke avontuur!

Tarieven 2023

Vertrek 04/05 – 07/06  &  28/09- 18/10

Kabine met 2-persoons bed

Triple kabine met 2 personen

Triple kabine met 3 personen

Kabine met 2-persoonsbed voor 1 persoon

 

Vertrek 08-21 / 06 & 07-27 / 09

Kabine met 2-persoons bed

Triple kabine met 2 personen

Triple kabine met 3 personen

Kabine met 2-persoonsbed voor 1 persoon

 

Vertrek 22/06 – 06/09 

Kabine met 2-persoons bed

Triple kabine met 2 personen

Triple kabine met 3 personen

Kabine met 2-persoonsbed voor 1 persoon

 

€ 620,00 per persoon

€ 680,00 per persoon

€ 595,00 per persoon

€ 745,00 per persoon

 

 

€ 690,00 per persoon

€ 745,00 per persoon

€ 685,00 per persoon

€ 835,00 per persoon

 

 

€ 780,00 per persoon

€ 845,00 per persoon

€ 735,00 per persoon

€ 945,00 per persoon

Inschepen op woensdag & zaterdag.

Garantieregeling

 • Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Inclusief

 • 3 overnachtingen op de catamaran in kabine met eigen douche / wc
 • 3x ontbijt
 • Beddengoed & handdoeken
 • Toeristenbelasting
 • Gegidste wandelingen
 • Gebruik van fietsen, SUP en snorkel-uitrusting
 • Permits voor het nationaal park
 • Havengelden
 • Diensten van 1 kapitein en 1 gids aan boord
 • Verzekering

Exclusief

 • Bijdrage STO-garantiefonds  (€ 12,00 per boeking)
 • Heen- en terugreis naar Kroatië & eventuele huurauto
 • Entreegelden nationaal park Kornati
 • Overige maaltijden
 • Drankjes bij de maaltijden en overige persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Reizen per catamaran

De comfortabele catamaran type Nautitech 44 telt 4 slaapkamers waarvan 2 met een tweepersoonsbed en 2 met  1 tweepersoonsbed en 1-persoonsbed), Elke kabine heeft een eigen badkamer met douch en wc. Van binnen is de boot netjes afgewerkt met hout. Er is een kleine keuken waarvan je de koelkast kunt gebruiken om eigen drinken en boodschappen in te stallen. Het dek is behoorlijk ruim en aan de achterzijde zijn trapjes om gemakkelijk het water in en uit te gaan.

Ontbijt wordt voorzien door de bemanning. Voor je lunch kun je zelf inkopen doen vooraf of onderweg, of gebruik maken van de restaurants in de baaien. Alle avonden liggen we aangemeerd op een plek op loopafstand van een restaurant.

Je reist in klein gezelschap van maximaal 10 personen (doorgaans 6-8) + 2 bemanningsleden. Als de boot niet vol is geboekt slaapt de bemanning aan boord. De bemanning spreekt goed Engels en zal je gedurende de trip de basis van het zeilen leren, als je daar interesse in hebt. Ook weten ze langs de route de beste restaurants & baaien te vinden. De uitgestippelde route is het uitgangspunt. De kapitein beslist over eventuele aanpassingen als het weer of andere omstandigheden daartoe dwingen. Het uitgangspunt is dat je zoveel mogelijk zeilt, maar als de wind niet meewerkt, vaar je op de motor.

Stuur mij een aanbod
Reisvoorwaarden

  Een aanvraag is geheel vrijblijvend en in geen enkel opzicht verplichtend.
  Gegevens hoofdboeker
  Achternaam *

  Voornaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Geboortedatum

  Adresgegevens
  Straatnaam *

  Huisnummer *

  Postcode *

  Woonplaats *

  Land

  Extra reizigers
  Reiziger 1
  Naam

  Leeftijd

  Reiziger toevoegen
  Bijzonderheden
  Dieetwensen, kamertype etc.

  Optionele extra's
  Extra nachten, aanvullende transfers etc.

  Vergelijkbare reizen
  menu
  close

  Home

  Onze reizen

  Over ons

  Reisvoorwaarden

  STO Garant

  Contact